Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is het verschil tussen intergenerationele mobiliteit en intragenerationele mobiliteit?

Het exacte verschil snap ik niet het lijkt hetzelfde

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
13.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Volgens dit document http://static.digischool.nl/ma/Downloads/mcssamenv.doc is het verschil tussen intergenerationele en intragenerationele mobiliteit het stijgen of dalen op de maatschappelijke ladder ten opzichte van je ouders of ten opzichte van je eigen loopbaan.

Zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Sociale_mobiliteit waar je deze tekst vindt:

"Sociale mobiliteit is de verandering in sociale positie van een persoon of groep binnen de sociale stratificatie. Bij intrageneratiemobiliteit speelt deze stijging of daling op de maatschappelijke ladder zich af in het eigen leven, bij intergeneratiemobiliteit is de sociale positie ten opzichte van de ouders veranderd."

Op http://www.encyclo.nl/begrip/Intergenerationele_mobiliteit en http://www.encyclo.nl/begrip/Intragenerationele_mobiliteit vind je deze definties:

- Intergenerationele mobiliteit: sociale status van de (groot)ouders vergelijken met die van (klein)kinderen, mobiliteit over generaties heen

- Intragenerationele mobiliteit: de sociale status die een individu in de loop van zijn carrière verwerft
(Lees meer...)
Antoni
8 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Intragenerationele mobiliteit vergelijkt de sociale status van iemand tijdens zijn leven.
Intergenerationele ( inter = tussen ) mobiliteit vergelijkt de sociale status van de verschillende generaties. ( grootouders, ouders, kinderen)
(Lees meer...)
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding