Wat te doen?

Een vriend van mijn ouders is overleden, en nu wil mijn moeder dat ik mee ga naar de crematie!
Maar die vriend is helemaal niet mijn vriend..en dat is juist het probleem!
Als ik dat zeg tegen mijn ouders zullen ze willen weten waarom niet..en dat wil ik nu net niet vertellen!

Wat kan ik doen om op een nette manier onder die crematie uit te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tussen de regels door lees ik dat je heel goede redenen hebt om niet te gaan. Zelf zou ik niet gaan omdat het voor jou kennelijk nogal gevoelig ligt. Het is wel een goede vriend van je ouders; hij is net overleden, dus ze zitten waarschijnlijk niet op negatieve verhalen over die persoon te wachten. Als jij het aankunt zou je kunnen zeggen dat je niet gaat, maar in een later stadium wel vertelt waarom. Maar eigenlijk moet je zelf beoordelen of je het wel wil vertellen; over enige tijd misschien of nooit. Je zou tegen je ouders kunnen zeggen dat je weet dat ze graag willen dat je erbij bent. In het uiterste geval een smoes, maar dan alleen om de gevoelens van je ouders te sparen.

Eerlijkheid duurt het langst ;-)

Gewoon zeggen waar het op staat! Is jouw citaat: Die vriend is helemaal niet mijn vriend> een manier om eigenlijk iets anders te zeggen?

Gewoon meegaan, uit respect voor je moeder. Zij heeft je gevraagd om mee te gaan, en stelt dat kennelijk zeer op prijs, anders vroeg ze dat niet. Ze heeft wellicht je steun nodig. En anders; dan zul je een hele goede smoes moeten verzinnen. Een sollicitatie, een afspraak bij de tandarts, om maar wat te noemen. Maar bedenk eerst of je echt zo ver wilt gaan.

het excuus "om familiare omstandigheden" gaat nu helaas niet op. als je gegronde redenen hebt niet te willen gaan en niet wil toelichten is dat je goed recht. daar moeten ze het maar even mee doen voor nu.

Getuigt het niet van enig fatsoen als je er "gewoon" naar toe gaat? Misschien ook uit respect voor je ouders? Je geeft aan dat hij een hele hechte vriend voor je ouders was.

Tussen de regels door krijg ik de indruk dat er tussen jou en die vriend van je ouders iets heel vervelends is voorgevallen... Kun je dat niet als reden aangeven om niet mee te gaan? Je hoeft echt niet uit te leggen wat er gebeurd is...zeg gewoon dat het vervelend was, en dat je daarom niet meewilt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100