hoeveel nederlanders spreken Spaans?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er wordt in Nederland niet geregistreerd wie allemaal welke taal kan spreekt. Logisch ook, dat zou gekkenwerk zijn. Waar wel iets over gezegd kan worden, is het aantal inwoners die hun origine hebben in een Spaanstalig land. Ik neem dan even voor het gemak aan dat deze mensen de Spaanse taal dan ook machtig zijn. Voor een antwoord op deze vraag, kun je even in het archief kijken van deze site: http://www.goeievraag.nl/vraag/spaanstalige-mensen-wonen-nederland.1638

Meer dan je denkt,dit omdat spaans de tweede wereldtaal is. Mensen die uit n spaanssprekend land komen en die afgestudeerd zijn in deze taal op de universiteit staan ook landelijk geregistreerd. De mensen die tijdelijk in spanje hebben hebben gewoond of mensen die een avondcurcus hebben gevolgd niet. Er zijn ook veel mensen die wat opgepikt hebben tijdens n uakantie,maar dit gaat niet verder dan t bestellen van n biertje of ijsje.

Ik spreek vloeiend Spaans. Dat is er dus vast één. Als antwoord op je vraag zou ik zeggen dat dat moeilijk, en eigenlijk onmogelijk is om te schatten. Hoe zou je daar achter moeten komen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100