Ik wil mijn oude kleding inleveren, maar niet in zo'n container. Wat kan ik nog meer doen?

Ik heb mijn kledingkast van het weekend uitgeruimd. Dat was nodig, want ik heb nu twee kratten en een hele grote tas vol met kleding om weg te geven. Ik wil het graag aan vluchtelingen (of iets dergelijks) geven, maar ik wil het liever niet in zo'n Sympany container. Dat vind ik zo onpersoonlijk. Heeft iemand een idee waar ik het zou kunnen inleveren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het COA, Rode Kruis, Leger des Heils en Vluchtelingenwerk Nederland werken allemaal samen hierin. Voor de inzameling van kleding zijn nu juist die containers ook bedoeld, maar je kunt ongetwijfeld ook bij één van die organisaties je spullen achterlaten. Vooral aan winterkleding is behoefte. Er zijn ook zgn. "welkom winkels' geopend bij AZC's in de buurt, waar je kleding en andere spullen kunt afgeven. Via deze site kun je zoeken op postbode om te kijken waar je die bij jou in de buurt kunt vinden: http://www.hulpvoorvluchtelingen.nl/kaart

Ik selecteer de kleding van ons hele gezin. Goede kinderkleding breng ik twee keer per jaar naar een tweedehandskledingbeurs bij ons in het dorp. Hele goede, bijna niet gedragen kleding en schoenen verkoop ik op marktplaats. Kleding die nog heel is breng ik naar de kledingbank (ik ben geraakt door het feit dat hele gezinnen hier kleding "moeten" halen na een doorverwijzing. Hiervoor heb ik jarenlang kleding gebracht naar Dorkas. Door deze "doelen" ruim ik ook makkelijker op. Met name de reactie bij de Kledingbank, zeker als ik het in sporttassen of rugzakken doe is hartverwarmend. Ik neem vaak mijn kinderen van 9 en 14 mee. Zij weten inmiddels niet beter en ik hoop dat ze zo meer leren nadenken over de waarde van spullen voor zichzelf en voor anderen. Toegevoegd na 1 minuut: Van containers weet ik dat dit vaak gewoon per kilo verkocht wordt en doorgaat voor poetsdoeken of verhandelt wordt naar Afrika. Ik heb hier zelf de spijkerbroeken van H&M en Zeeman op de markt zien liggen.

Vrijdagmiddag heb ik met winterjassen [+ sjaals en handschoenen] voor een sporthal gestaan waar 250 vluchtelingen opgevangen werden. Het was niet meer nodig... ze gingen nu weg/hadden genoeg en "gooi het maar in de container!" Antwoord [uit de bron] "Kleding of spullen doneren? In samenwerking met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), Rode Kruis en het Leger des Heils zamelt VluchtelingenWerk Nederland kleding en spullen in voor vluchtelingen. Kleding kan worden ingeleverd bij een van de kledingcontainers of inzamelpunten van het Leger des Heils. Ook zijn er 'Welkom Winkels' geopend vlakbij asielzoekerscentra. Bekijk hier waar de winkels zijn, inclusief openingstijden." http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/nieuws/wat-kun-jij-doen-voor-vluchtelingen Of bij het Leger des Heils in te leveren. Het Leger doet al jaren goed werk en heeft haar eigen goede doelen, bij mij in de buurt hebben ze o.a. [1 x per week?] een kledingmarkt waar mensen met een kleine beurs kleding [die aan van die rekken hangen] voor een klein prijsje kunnen kopen. Kortom, heb je de ruimte nodig >> naar het Leger des Heils en anders >> in de berging in afwachting van bussen met nog veel meer vluchtelingen. Toegevoegd na 5 minuten: Vergeet nog iets: Ik houd niet zo van kledingcontainers sinds ik in een documentaire hoorde dat wat over bleef van de gebruikte kleding, die per kilo verkocht werd voor handel in derde wereld landen, gebruikt werd om SLOTEN MEE TE DEMPEN!! Nou daar vind ik mijn goede gebruikte kleding echt veel te goed en te duur voor hoor! dus never in de container wat mij betreft. Maar ja dat is een persoonlijke mening, misschien is dat inmiddels veranderd, dat zou kunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100