Waarom doet iedereen moeilijk over de ongedwongen SGP-vrouw en steken ze die energie niet in gedwongen prostitutie of vrouwenhandel?

Iedereen (buiten de SGP) doet moelijk over de SGP vrouw, maar ze hebben gewoon kiesrecht dus kunnen vrij en fris zo naar een andere partij als ze dat willen!
SGP vrouwen hoor je eerder klagen over het feit dat ze nu gediscrimineerd worden "alsof ze zelf niet voor hun recht zouden kunnen opkomen".

Waarom gaan we niet onze energie steken in vrouwen die écht ONDERDRUKT worden?

Toegevoegd na 4 uur:
Ik krijg veel reacties over waarom wel of geen lid van de SGP..

Mijn vraag gaat daar niet over, maar mijn vraag is waarom geen urgente zaken zoals gedwongen prostitutie of vrouwenhandel? Geen van deze termen vindt ik terug in de antwoorden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het feit dat er ook andere erge dingen zijn, zelf dingen die erger zijn, niet betekent dat dit niet erg is. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar zelf doe ik ook 'moeilijk' over gedwongen prostitutie en vrouwenhandel. Het argument 'je kunt je energie beter steken in ...' is heel gevaarlijk. Waarom doe je moeilijk over de griep in Nederland als er elders op de wereld mensen dood gaan aan tuberculose? Waarom doe je moeilijk over winkeldiefstal als er ook bankovervallers zijn? Waarom doe je moeilijk over dierenmishandeling als je je energie ook zou kunnen steken in ageren tegen kindermishandeling? Waarom zou je steun bieden aan een vrouw die ervoor kiest bij haar gewelddadige man te blijven als je je ook kunt richten op het beschermen van het personeel van hulpdiensten dat regelmatig te maken krijgt met geweld? Je kunt dit tot in het oneindige doorredeneren, en uiteindelijk doe je nergens meer moeilijk over en besteed je nergens meer energie aan. Er is namelijk altijd wel iets erger. Je vraag gaat dan ook uit van een verkeerde aanname. Het is niet SGP-vrouwen óf slachtoffers van vrouwenhandel. Niet SGP-vrouwen óf gedwongen prostitutie. Het is allemaal. En alleen omdat gedwongen prostitutie en vrouwenhandel heel erg zijn, betekent niet dat het ontzeggen van passief kiesrecht aan SGP-vrouwen dan maar ineens acceptabel is. Dáárom doet iedereen er moeilijk over. Mensen doen er niet moeilijk over omdat ze gedwongen prostitutie zo gaaf vinden of omdat ze vrouwenhandel geen urgent probleem vinden, maar omdat ze het uitsluiten van vrouwen van vertegenwoordigende functies onacceptabel vinden. Mag ik nu antwoord op de wedervraag die ik heb gesteld in reactie op je vraag?

Vrouwenonderdrukking in elke vorm wijs ik af. Menselijke relaties moeten gestoeld zijn op wederzijds respect en liefde. Liefde geeft ruimte en beklemd niet, het geeft dus ook de vrouw de ruimte om zich te kunnen ontwikkelen. Dus alles wat van deze norm afwijkt, moet aangepakt worden. Dan is er nog heel wat werk te verzetten.

Streng gelovige vrouwen beschouwen de Bijbelse normen en waarden als hun leidraad. In de tijd van de Bijbel heeft met name paulus geschreven over de positie van man en vrouw. In de situaties waar hij kwam waren het vaak de mannen die het wat lieten afweten en de vrouwen namen het voortouw, samen met de zorg voor hun gezin hadden vrouwen het dus behoorlijk zwaar. Paulus poogde in deze situaties, zoals beschreven in de brieven aan Korinthie en in handelingen, duidelijk te maken dat vrouwen gelijkwaardig zijn aan mannen en hij het verkeerd achtte dat vrouwen verscheurd werden door hun maatschappelijke (gedwongen) taken EN de zorg voor hun gezin, waar manlief vaak ook geen poot uitstak. Paulus gaf leefregels zodat de vrouwen meer ontzien werden en mannen meer hun verantwoording namen. Waarom anders sprak Paulus uit dat mannen hun vrouwen moesten liefhebben en "behandelen als broos vaatwerk" Dus zachtaardig en respectvol met hun vrouw om moesten gaan en stoppen met de liefjes die ze er vaak op nahielden. Ook nu nog zie je in sommige culturen dat de mannen zuipen, gokken, hun vrouw slaan en haar als een dweil gebruiken, die in wezen al het werk moeten doen en stank voor dank krijgen..... Deze brieven van Paulus zijn een heel eigen leven gaan leiden en de inhoud kun je niet in alle opzichten een op een vertalen naar de Nederlandse vrouw en man, waar toch wat meer verdeling van taken is en de man ook vaderzorg geeft, zo het hoort. De SGP vrouwen willen dingen zo ze in de BIJBEL staan, de man zorgt voor de inkomsten en het maatschappelijk deelnemen en de vrouw zorgt goed voor haar gezin. Als ze daar gelukkig mee zijn is dat hun keuze. Nu zie je moeders met (deeltijd) banen die zich een slag in de rondte werken en geen energie meer hebben voor hun kinderen omdat soms papa niet voldoende bijspringt of omdat de aangegane financiele verplichtingen (hypotheek etc.) dat van hun eist.(sommige mannen hebben 11/2 volledige baan) Zijn deze vrouwen dan beter af? Ik ben tegen onderdrukking van wie dan ook, dus ook tegen onderdrukking van SGP vrouwen die zelf kiezen voor deze taakverdeling en daar blijkbaar gelukkig mee zijn. Wel moeten we beseffen dat de brieven van Paulus specifieke wantoestanden beschreven en hij daar als man God's raad in gaf en poogde recht te doen. Deze situaties verschillen soms aanmerkelijk met de onze en kunnen we dus ook de raad van Paulus op die situaties niet een op een overnemen. Ik geef hier mijn eigen mening en inzicht weer.

Als je het over de SGP hebt dan heb je het wel over een partij die gesubsidieerd wordt door de overheid. Als je de discriminatie accepteert in de SGP dan heb je geen poot om op te staan als andere godsdiensten soortgelijke dingen eisen.

Vrouwen mogen wel volwaardig lid worden van de partij, maar hebben geen passief kiesrecht. Dat wil zeggen dat zij de SGP niet mogen vertegenwoordigen in bijvoorbeeld de Tweede Kamer of een gemeenteraad. Op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 9 juni staan dan ook alleen mannen. Nu heeft de hoge raad anders beslist, maar dat vindt de SGP onbegrijpelijk. De SGP vrouwen zijn het er mee eens. Die weten niet beter, die moeten wel, die zitten in die cultuur. Gelukkige slaven zijn de ergste vijand van de vrijheid. Natuurlijk, als je een rangorde gaat aanleggen van de belangrijkste problemen, dan zal dit niet boven aan staan. Dat dit nu de aandacht krijgt is vanwege het nieuws. Dat wil niet zeggen dat andere problemen vergeten worden.

Als iedereen al moeilijk doet (wat ik betwijfel) komt het omdat het erop lijkt dat SGP-vrouwen bijzonder goed geconditioneerd zijn. SGP-mannen hebben bepaald dat vrouwen niet welkom zijn in de partij en hun vrouwen zeggen dat ze niet anders willen! Toch is uitsluiting van vrouwen in een partij niet mogelijk volgens de Nederlandse wet, dus moet dat veranderen. Nu zijn die vrouwen het er niet mee eens, maar ik durf er om te wedden dat er binnen 5 jaar vrouwen opstaan die hun partijplaats wel opeisen binnen de SGP!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100