Hoe lang moet een winkelier gevonden voorwerpen bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Citaat van onderstaande link: Voor vinders die door hen gevonden voorwerpen zelf thuis bewaren, geldt een bewaartermijn van een jaar. In sommige gevallen verkoopt de politie de voorwerpen via een veiling. Informatie hierover is te verkrijgen bij de politie in uw woonplaats. Ik neem aan dat dit ook voor winkeliers geldt en dan is het antwoord dus 1 jaar. Heel simpel gezegd, als iemand iets verliest in je winkel dan vind je dat dus. Je moet dat dan melden bij de gemeente en je mag ervoor kiezen om het zelf te bewaren. De eigenaar heeft vervolgens een jaar om het terug te halen, waarna jij recht hebt op een beloning (die eventueel afdwingbaar is bij de rechter). Je mag je gevonden voorwerpen ook inleveren bij de gemeente, maar dan doe je wel afstand van je rechten, dus als er dan geen eigenaar komt wordt jij niet alsnog eigenaar van de voorwerpen. Gebaseerd op deze logica zeg ik dat het antwoord 1 jaar moet zijn.

Bronnen:
http://www.loketgevondenvoorwerpen.nl/uitleg.php

Daar zijn geen regels voor

er is geen verplichting om iets te bewaren als winkelier zijnde. Maar als het in mijn winkel na 2 weken niet opgehaald is breng ik het naar de politie

Of je gooit het gewoon weg. Aardige service is natuurlijk wel een doos in het magazijn te zetten, die je aan het einde van het kwartaal omkiepert in grote magazijn van de gemeentelijke vuilnisdienst. Politie is een beetje overdreven, want die gooien het ook meteen weer weg. Uiteraard tenzij het van waarde is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100