Zelfs als de werkgever of iemand in opdracht van de werkgever foto's maakt op de werkplek dient het gevraagd te worden aan degene die gefotografeerd wordt.
Als het toch gebeurd is de werkgever de eerste die actie dient ondernemen. Doet deze het niet dan is de werkgever medeplichtig aan het feit. Maar de dader is ook schuldig.
Doet de werkgever niets dan is de stap zowel de dader als de werkgever aan te spreken.
De juridische en de meest correcte manier is bezwaar aanteken bij de werkgever en bij de leidinggevende.
En met een afschrift naar personeelzaken, omdat het vermoeden is dat de direct-leidinggevende het bezwaarschrift naast zich neer gaat leggen, omdat deze al eerder een klacht naast zich neer heeft gelegd.
En laat je informeren hoe de interne klachten/bezwaar en beroep procedure is bij deze werkgever. Want het lijkt er op dat de weg naar beroep en dus ook externe bemiddeling via de rechter in gezet dient te worden. Meeste werkgevers lossen dit soort zaken intern op, maar dit valt niet onder het arbeidsrecht, maar onder het strafrecht.
En een goede werkgever zal dit in handen geven aan aan hun bedrijfsjurist en deze zal mogelijk aangifte doen bij de politie. Mocht de werkgever dit niet doen dan dient u zelf aangifte doen tegen de werkgever en de dader.
En in het algemeen is de boete voor de werkgever het hoogste, omdat werkgevers niet schrikken van lage boetes.