Hoe leg je in 1 zin :''ironie'' uit?

ik kan wel voorbeelden noemen:
kaal zijn en bij een kapper werken
de loterij winnen en de volgende dag dood gaan
etc...etc..
maar hoe leg je het begrip ironie uit in 1 zin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind deze wel aardig uit de film Con Air: Define irony - a bunch of idiots dancing on a plane to a song made famous by a band killed in a plane crash.

Het uiten van gedachten, meningen, het doen van mededelingen en dergelijke op zo'n manier dat duidelijk is dat het niet serieus moet worden genomen.

Baldrick, have you no idea what irony is? "Yeah! It’s like goldy and bronzy, only it’s made of iron." Ironie is bedekte, milde spot waarbij men meestal het tegenovergestelde zegt van wat men bedoelt. Toegevoegd op 17-05-2009 01:42:56 Overigens zijn jouw voorbeelden naar mijn mening geen ironie. Volgens Alanis Morissette wel, maar ook die had het naar mijn mening mis en somt ze geen ironie op.

De ultieme ironie van het leven is, dat niemand het overleeft.

Life of Brian. De profeet Brian probeert zijn volgelingen uit te leggen dat ze hem niet moeten volgen. Hij legt uit: we are all individuals. Zie YouTube fragment bij 1.45 ev.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=Zjz16xjeBAA

Geveinsde onwetendheid

ironie: pijnlijke humor die niet kwetsend beldoeld is. sarcasme: pijnlijke humor dat juist wél kwetsed bedoeld is!

Smeuïg bespottelijke werkelijkheid...

in één zin: de uitleg en voorbeelden staan hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ironie.

Er zijn vele vormen van ironie en vele contexten waarin het begrip een rol speelt. Een situatie kan ironisch zijn (zoals die kapper). Een uitspraak kan ironisch zijn (iets anders bedoelen te zeggen dan je daadwerkelijk zegt, en daarbij laten blijken dat je het juist niet meent "Goh wat is het toch een PRACHTIGE zondag met al die regen") Verder kan ook een levenshouding ironisch zijn. Je neemt dan de zaken niet zo serieus en ziet overal de relativiteit van in. De wereld staat dan ahw tussen "aanhalingstekens". In Europa is in de filosofie het begrip ironie ingeburgerd geraakt vanaf pakweg 200 jaar geleden. Er wordt een kritische houding ten aanzien van 'waarheid' en 'werkelijkheid' mee aangeduid. Hierop is veel kritiek geleverd in vorm van: de ironie is onbevredigend omdat het geen authentieke overtuigingen toelaat, omdat je nooit echt kritiek kunt leveren op ironie, omdat je nooit eens zegt wat je meent. De ironicus laat zich nooit in de kaart kijken...

Een wrang gevolg van een gerelateerde oorzaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100