Is er ooit onderzoek gedaan naar relaties met verschil in leeftijd tussen de partners?

Vervolg op vraag:
http://www.goeievraag.nl/cafe/persoon-gezondheid/familie-relatie/vraag/545723/vinden-relatie-10-jaar-leeftijdsverschil#%23&from=email&source=answer_new

Het lijkt mij niet meer dan logisch, dat een relatie met een aanzienlijk leeftijdsverschil, meer te verduren heeft zowel van binnen als van buiten, zelf zoveel dat de kans op het breken van deze relatie groter is dan een relatie van partners met ongeveer gelijke leeftijd.

Ik heb daar echter geen bewijs voor. Wellicht is er een vorm van bewijs in een onderzoek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wie lang en gelukkig getrouwd wil zijn, kan volgens Amerikaanse wetenschappers maar beter een partner zoeken die ongeveer net zo oud is. Hoe groter het verschil tussen partners, hoe waarschijnlijker het is dat een huwelijk geen lang leven beschoren is. Andrew Francis en Hugo Mialon van de universiteit van Atlanta hebben onderzoek gedaan naar leeftijden en huwelijken. Wie bijvoorbeeld een partner thuis op de bank heeft zitten die vijf jaar jonger of ouder is, heeft 18 procent meer kans om bij een scheidingsmakelaar te eindigen dan iemand met een partner van dezelfde leeftijd. Cougars Als het verschil tien jaar is, is de kans op een scheiding nog groter: zo’n 39 procent. Voor de cougars en sugar daddy’s van deze wereld is de kans op een mislukt huwelijk nog groter. Als het leeftijdsverschil twintig jaar of meer is, is het voor 95 procent zeker dat je niet tot je dood bij je partner zult blijven. Kinderen Mocht je de kansen op een lang huwelijk met een veel oudere partner wat willen ophogen, is er een manier volgens Francis en Mialon: begin aan kinderen. Echtparen met kids blijven veel vaker bij elkaar dan kinderloze paren. Zodra de eerste kinderen het gezin betreden wordt de kans op een scheiding met 79 procent verminderd. Niet iedereen is het met de laatste bewering eens. Advocaat Randy Kessler zegt in New York Post dat kinderen het misschien moeilijker maken om te scheiden en de scheiding misschien uitstellen, maar op den duur niet gaan helpen. Sterker nog, volgens haar wordt de situatie thuis alleen maar vervelender als stellen bij elkaar blijven vanwege de kids. Volgens Brits onderzoek is een leeftijdsverschil van 4 jaar en 4 maanden ideaal, de man moet dan wel ouder zijn dan de vrouw. Verder zijn er enquêtes gedaan door verschillende dating sites, zij kwamen weer tot andere conclusies.

Bronnen:
http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/de...
http://www.parship.nl/magazine/serieuze-re...
http://www.vrouwonline.nl/sex-relatie/rela...

Nee, er is onderzoek gedaan naar de financiële disparatie die bij een leeftijdsverschil KAN voorkomen. Het klopt dat dit is uitgevoerd door Hugo M. Mialon en zijn assistent Andrew M. Francis. Geen van beiden zijn hoogleraar, ze werken voor de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Emory-universiteit. De conclusie van het Amerikaanse onderzoek is dat financiële disparatie de kans op een echtscheiding verhoogt. Het onderzoek geeft dus geen antwoord op de gestelde vraag. Bovendien werden enkel getrouwde of gescheiden respondenten ondervraagt die belang hechten aan de verlovingsring. Daarnaast heeft het onderzoek zich beperkt tot de Verenigde Staten, waar wel degelijk een verschil in consumentengedrag en rolverdeling heerst. Het aantal echtscheidingen is in de VS per definitie al aanzienlijk hoger dan elders. NB Volgens het CBS noemt slechts 1 op de 5 Nederlanders financiële problemen als reden voor hun echtscheiding. Het klopt dat het Britse bedrijf Inspop Limited een enquête heeft gehouden. Hoewel het hier niet om wetenschappelijk onderzoek gaat wil ik er toch even op ingaan. Er werd gevraagd wat naar MENING van de Britse deelnemers het ideale leeftijdsverschil zou zijn. Uit de resultaten blijkt een gemiddelde van vier jaar en vier maanden. Tevens blijkt dat vrouwelijke deelnemers hebben aangegeven een VOORKEUR te hebben voor een man tot zes jaar ouder. Deze enquête is totaal niet representatief en geeft bovendien geen antwoord op de gestelde vraag. Dan blijft de internationale enquête van Parship over. Hoewel ook dit geen wetenschappelijk onderzoek is, heeft het weinig of slechts iets meer relevantie. De vraagstelling was immers of de deelnemers een leeftijdsverschil van meer dan vijftien jaar bezwaarlijk VINDEN. Slechts 26,5% van de deelnemers heeft deze MENING. Ook Parship geeft dus geen inhoudelijk antwoord.

Nee, er is onderzoek gedaan naar de financiële disparatie die bij een leeftijdsverschil KAN voorkomen. Het klopt dat dit is uitgevoerd door Hugo M. Mialon en zijn assistent Andrew M. Francis. Geen van beiden zijn hoogleraar, ze werken voor de Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de Emory-universiteit. De conclusie van het Amerikaanse onderzoek is dat financiële disparatie de kans op een echtscheiding verhoogt. Het onderzoek geeft dus geen antwoord op de gestelde vraag. Bovendien werden enkel getrouwde of gescheiden respondenten ondervraagt die belang hechten aan de verlovingsring. Daarnaast heeft het onderzoek zich beperkt tot de Verenigde Staten, waar wel degelijk een verschil in consumentengedrag en rolverdeling heerst. Het aantal echtscheidingen is in de VS per definitie al aanzienlijk hoger dan elders. NB Volgens het CBS noemt slechts 1 op de 5 Nederlanders financiële problemen als reden voor hun echtscheiding. Het klopt dat het Britse bedrijf Inspop Limited een enquête heeft gehouden. Hoewel het hier niet om wetenschappelijk onderzoek gaat wil ik er toch even op ingaan. Er werd gevraagd wat naar MENING van de Britse deelnemers het ideale leeftijdsverschil zou zijn. Uit de resultaten blijkt een gemiddelde van vier jaar en vier maanden. Tevens blijkt dat vrouwelijke deelnemers hebben aangegeven een VOORKEUR te hebben voor een man tot zes jaar ouder. Deze enquête is totaal niet representatief en geeft bovendien geen antwoord op de gestelde vraag. Dan blijft de internationale enquête van Parship over. Hoewel ook dit geen wetenschappelijk onderzoek is, heeft het weinig of slechts iets meer relevantie. De vraagstelling was immers of de deelnemers een leeftijdsverschil van meer dan vijftien jaar bezwaarlijk VINDEN. Slechts 26,5% van de deelnemers heeft deze MENING. Ook Parship geeft dus geen inhoudelijk antwoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100