Als we nou met z'n allen zouden stoppen waarde te hechten aan geld, stopt dan de inflatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door geen waarde aan geld te hechten zou je dus ook niet meer sparen en het uitgeven zoals het je belieft. Zou heel goed zijn nu tijdens een periode van een paar maanden om de economie terug aan te zwengelen.Maar daarna zouden de banken geen deposito's meer hebben en aldus ook geen leningen meer kunnen toestaan aan bedrijven of particulieren en alles valt terug stil. Als je bedoelt dat Geld een mindere plaats moet toebedeeld krijgen, ben ik helemaal akkoord. Money reigns the world. (helaas)

dan krijg je weer deflatie

Inflatie is geld ontwaarding. Dat stopt op het moment dat de vraag naar geld groter is dan het aanbod. Dit zou kunnen gebeuren door geen nieuw geld bij te drukken en banken geen geld meer te laten maken. Op die manier is er minder geld in omloop en krijg geld meer waarde.

Nee want dan krijg je ruilhandel. En dan moet je eerst 1 kip geven voor een brood maar een jaar later 2 kippen. Dat is ook inflatie

Nee dan stopt afgunst, dan stopt diefstal, dan stopt ellende... WOW te gek als dat gebeurt...

Als we er geen waarde meer aan hechten dan wordt het waardeloos, hé... Dan krijg je van die toestanden in Zimbabwe waar de inflatie torenhoog is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100