Waarom weten veel mensen niet dat Jappen een scheldwoord is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

vind 't erg schandalig als men dit gebruikt. Nu heb ik in mijn omgeving nooit dit gehoord als scheld of vloekwoord... Gelukkig'

Ik ken het woord natuurlijk wel een overblijfsel uit de 2e wereldoorlog de jappen ja dat waren de slechterikken net als de moffen toen,ik beschouw het meer als een afkorting als ik het gebruik,iets korter woord als japanners,maar absoluut niet als scheldwoord,net als bij het wk voetbal wat er aan komt ,en we moeten tegen de duitsers dan zegt ook iedereen we moeten tegen de moffen.maar het blijven voor mij gewoon duitsers en japanners.

Als niemand dat weet, kan het dan wel een scheldwoord zijn? En als ik nu alleen weet dat "Lotus" een schelwoord is, wat dan? IK weet niet waarom mensen iets niet weten... Toegevoegd na 20 minuten: En leg mij dan eens uit waarom dat jij dat wel weet, please???

Jappen is een scheldwoord, wat heet, maar ze hebben er zich wel naar gedragen en geen berouw getoond. Integendeel zelfs. Voor mij is er een zeker gevoel van gerechtigheid, dat zij twee atoombommen op hun kop hebben gehad. En voor mij blijven ze jappen totdat ze in hun schoolboeken beschreven hebben wat ze allemaal hebben gedaan. Duitsers zijn voor mij allenag geen moffen meer!

Omdat Jappen werd/wordt gebruikt als aanduiding voor Japanners, beginnend in WW2. Het woord werd al vóór WW2 gebruikt in vooral Engeland (en dan nog niet als scheldwoord), maar werd een populaire scheldnaam pas in WW2. Zo ontstond tijdens WW2 ook t woord 'Japes', waar ze Jap combineerde met Ape. Maar nu wordt het gebruikt als afkorting, omdat het makkelijker is. Men ziet het tegenwoordig over het algemeen ook niet als scheldwoord en is zich dus ook er niet bewust van. Het is een woord dat geen haat meer bevat voor het merendeel van Nederland. Toegevoegd na 1 minuut: Daar komt bij dat als men het over WW2 heeft, alles afschuift op 'de moffen'. De 'jappen' worden er vaak niet bijgehaald. Op school leert men tegenwoordig steeds minder over de rol van Japan in WW2.

Het wordt door velen niet als scheldwoord gezien,meer als ander woord voor Japanners.

Tis maar in welk opzicht en welke toon het woord 'Jappen' gebruikt en opgevat wordt. Duitser, Hollander of Belg is in sommige opzichten ook een scheldwoord, of gewoon een benaming voor een bevolkingsgroep. Bij Jappen of Jappanner is dat niet anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100