Er is onrust in het openbaar, mensen die je niet kent: hoe kun je ingrijpen?

Ik liep laatst langs een voortuin waar een moeder en haar zoon (ongeveer 3-4 jaar) een tent aan het opzetten waren. De moeder schreeuwde en bedreigde het kind op een alarmerende manier. Ik heb een aantal minuten buiten zicht staan luisteren hoe het verliep, peinzend over mogelijkheden om in te grijpen.

Ik kon niets verzinnen dan bij de buren vragen of ze van het probleem op de hoogte waren.

Wat kun je (meer) doen in dezelfde soort situaties? Mensen stoken onrust en je geweten word in werking gezet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

www.watkanikdoen.nl

Als je het echt niet vertrouwd dien je de politie in te schakelen.

Gewoon de kinderbescherming bellen. Je vertelt hun je verhaal en je vermoedens. Dan zullen zij, als zij dat noodzakelijk achten, een kijkje gaan nemen. Je kan hierbij gewoon anoniem blijven.

moeilijke situatie ja, mischien kun je gewoon naar die mensen toe lopen en gewoon een praatje beginnen over die tent. vraag bv of het een beetje lukt ofzo. je kan van dichtbij mischien beter inschatten hoe het gaat met het kind. heb je dan echt het idee dat het niet goed gaat kan je mischien later een instantie opbellen om te vragen wat je moet doen. en het kan ook zijn dat ze gewoon een rot dag hadden en het kind erg vervelend was.

Die vrouw was duidelijk over de emmer, vriendelijk vragen of je ergens mee kunt helpen is dan meestal het beste. Als ze dan niet inbindt, rest er alleen nog melden...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100