Hoe wil Groen Links het probleem "criminele / overlastgevende nieuwe Nederlanders" oplossen?

Hebben ze echt een concrete oplossing of is het, zoals diverse andere partijen beweren, dat Groen Links geen probleem erkent?

http://www.veenendaalsekrant.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/GroenLinks-Veenendaal-wil-wederzijdse.512728.news

Wat ik in dit artikel lees is dat ze vinden dat er teveel naar een bepaald deel van de gemeenschap gewezen wordt als oorzaak maar buiten een oproep tot.... iets, iets wat mij niet duidelijk is.... lees ik geen oplossing of strategie van aanpak.

Graag alleen antwoord op de vraag en geen reacties over bepaalde bevolkingsgroepen bij.

Ik heb duidelijk specifiek "criminele etc. nieuwe Nederlanders" gezet en generaliseer niet en noem ook niemand bij naam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lees hun verkiezings programma dan zie je hoe ze het willen aanpakken een deel uit hun verkiezings programma Om te beginnen moet er meer aandacht komen voor preventie. Als criminaliteit kan worden voorkomen, wint de samenleving pas echt! Wanneer zich toch criminaliteit voordoet in Veenendaal, is het belangrijk hierover open en eerlijk te communiceren. Dus niet verbloemen, maar ook niet stigmatiseren. Zeggen waar het op staat, maar niet groepen over één kam scheren. Vervolgens moet de pakkans bij overtredingen en misdrijven fors worden vergroot. Als de politie-inzet efficiënter wordt en er meer wijkgericht gewerkt gaat worden, wordt het voor criminelen minder aantrekkelijk om in Veenendaal actief te zijn. En dan kan iedereen in Veenendaal zich weer veilig voelen. Een eenzijdige nadruk op repressie en hogere straffen is helemaal niet nodig.

Bronnen:
http://veenendaal.groenlinks.nl/2010/H2

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100