Hoe is het uit te leggen dat pijn kan verdwijnen door handoplegging?

Moeilijk onderwerp voor velen, gek genoeg ook voor mij!
Ik kan het zelf niet begrijpen en zelfs niet geloven dat het kan.
Maar ik heb dingen zien gebeuren die medisch gezien niet mogelijk waren, iemand die 10 jaar dag en nacht pijn heeft, onder behandeling is/ was van specialisten die niets meer voor haar konden doen dan pijnstillers geven, ging na een behandeling naar huis zonder pijn en heeft dat 4 weken niet meer gehad.
Hoe dit uit te leggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zojuist geleerd van onze psycholoog dat door de aanraking het brein letterlijk een beeld vormt van het gebied dat aangeraakt wordt, en het geweldige daar aan is dat dat gebeurt met de aandacht die anders naar de pijn gaat. Het is niet een simpel trucje, het daadwerkelijk aangetoond dat aanraking de pijn direct verminderd. Ik vind alleen de term handoplegging te beladen, want een aanraking als in iemands hand mogen knijpen tijdens het zetten van bijvoorbeeld een infuus, heeft hetzelfde effect. Net als vloeken overigens ook pijnverminderend werkt. Vind ik aanraking toch prettiger :-))

Voor een groot gedeelte kan dat misschien worden verklaard dat de pijn vooral psychologisch is. Doordat men misschien aandacht krijgt en fysiek contact is de psyche geheeld waardoor de pijn ook weg gaat.

louter suggestie. zoals huisarts soms een inhoudsloos pilletje (placebo)geeft voor bepaalde kwaaltjes die louter psychologisch/psychisch zijn. Regelmatig is het zo dat wanneer een patient aandacht krijgt, de klacht al bijna is verdwenen.

sommige mensen bezitten een energie die door handoplegging vrij komt, je voelt ook werkelijk dat die energie je pijnen weg nemen, ik ben ook eens geweest, en heb het een warme energie ervaren,..

Ik zoek het in de richting van de acupunctuur. Energiestromen in het lichaam die geblokkeerd raken of leeglopen en pijn veroorzaken, en door de stimulerende of juist remmende werking van de energie van de handoplegger weer in evenwicht komen. Een beetje zoals een magneet een stroom laat lopen in een spoel. Ik heb zelf Iokai Shiatsu gedaan, dan ook met dat principe werkt, en ik heb wonderbaarlijke dingen zien gebeuren. Niet mijn wonderen, overigens, maar van de leraren. Japanners die er hun leven aan gewijd hadden.

het is energie die overgedragen wordt van de ene mens naar de ander. als ik met haren wassen m'n hoofd intens masseer, doet het me niets, als de kapster het doet, kan het me niet lang genoeg duren. en dan heb je nog verschil tussen de een en de ander. dus als iemand die gave heeft, kan diegene energie dmv handoplegging genezen. ik ben ooit met onze herdershond naar een strijker geweest, (was niet duur)maar het hielp wel. en de hond kreeg aandacht genoegvan ons, dus daar lag het niet aan.

Dit is niet uit te leggen Ed, dit moet je van nabij meemaken. Mijn dochter is met haar paard naar zo iemand geweest een zg. paardenfluisteraar, het dier had zichtbaar last van zijn rug. Na 3 behandelingen was alle ellende helemaal weg. Zelf heb ik ervaring met een strijker die ook Iriskijker was en na jarenlange klachten heeft die mij ook enorm geholpen en een voorspelling over mijn kwaal is ook uitgekomen. Er is echt meer in de wereld tussen hemel en aarde dan wij denken. En over het algemeen ben ik een nuchter type en geloof niet alles, maar zien en ervaren is overtuigd raken van kleine menselijke niet te verklaren wonderen.

misschien komt het wel doordat de handoplegger een bepaalde elektromagnetische straling kanaliseert via zijn of haar zenuwbanen en d.m.v. concentreren op een hogere frekwentie weet te brengen en -omdat de handoplegger zijn of haar handen op het lichaam van de patient legt en daardoor de energie van zijn of haar handen "door" kan stromen a.h.w. ,die energie zich "vermengt"met de energie van de zieke en die dus a.h.w. op éénzelfde frekwentie komt (versmelt eigenlijk bedoel ik weet je),zodat de zieke die genezende,hogere frekwentie ook door het lichaam heen krijgt.Het is een soort van "energy-coupling" (net zoiets als in de quantumnatuurkunde,waarbij op het quantumniveau óók dus deeltjes/energiegolven a.h.w. "verbonden"zijn zeg maar). Toegevoegd na 7 minuten: ff dit nog: de pijn kan dan verdwijnen doordat die hogere energiefrekwentie zorgt dat het geneesporoces sneller gaat (daardoor voelt de patient misschien ook warmte op bepaalde behandelde plekken, zeg maar) Toegevoegd na 15 minuten: euh...geneesporoces= geneesproces Toegevoegd na 21 minuten: oh,sorry,dit vergat ik voor duidelijkheid: in de quantumnatuurkunde heb ik gelezen,kan b.v. een elektron óók van een lagere energie-toestand naar een hogere energie-toetsnand "springen"(wanneer z'n baan rond een atoomkern verandert,zeg maar en dat heet : " energetische exitatie" heb ik gelezen).dat zou héél misschien ook kunnen met die genezende energie,dus: die brengt een ziek lichaam zeg maar dat verbonden is met energie van de genezer op een "hoger"niveau.ok,dat is het vlgs mij.

Mensen die erg gevoelig zijn kunnen dit . Het komt omdat zij de kosmische energie kunnen ontvangen als een soort antenne . en met hun handen dit weer kunnen doorgeven aan de patient . Je bent dan als het ware een doorgeefluik van de positieve kracht van de kosmische energie .

Er is deze week wetenschappelijk bewijs geleverd over handoplegging bij acute pijn. Omdat ieder mens bij acute pijn meteen zijn hand op de plek legt waar de pijn ineens begint, en als een kind zich heeft gestoten gaat het huilend naar mam toe, en als moeder leg je meteen je hand op dat zere plek van je kind, en daarna een kusje, en het kind huppelt weer vrolijk verder. Volgens mij staat het op nu.nl/wetenschap of nu.nl/gezondheid. Toegevoegd na 5 dagen: Hier is het artikel wat ik gelezen had over handoplegging ontdekt door de wetenschappers Aanraking helpt bij acute pijn LONDEN - Wetenschappers hebben ontdekt waarom mensen automatisch naar een pijnlijke plek grijpen met hun hand. Het biedt namelijk direct verlichting. © Inertia Stock Door een plek aan te raken vormen de hersenen een beeld van het gebied, zeggen onderzoekers van de University College in Londen. En dat is essentieel in pijnverlichting. De pijnbeleving onderzochten ze door gebruik te maken van de zogenoemde Thermal Grill Illusion (TGI). Hierbij werd pijn opgewekt bij gezonde proefpersonen. De wijsvingers en ringvingers werden in een bakje met warm water gestopt en de middelvinger in koud water. De hersenen geloofden echter dat de middelvingers in heet water zaten en voelde daardoor pijn. Pijnverlichting De pijn verdween het snelst wanneer de drie vingers aan de ene hand, dezelfde vingers aan de andere hand aanraakten. De pijn verminderde niet wanneer maar een of twee vingers elkaar aanraakten, of wanneer iemand anders de vingers aanraakte. Dit komt omdat de hersenen het lichaam niet als geheel kunnen zien op deze manier. Dit experimentele model is voor onderzoekers ook interessant om te gebruiken bij pijnbeleving in andere lichaamsdelen. Bijvoorbeeld bij amputaties. Het onderzoek is deze week gepubliceerd in Current Biology. © Gezondheidsnet ZIE OOK: 23/09/2010 'Meer aandacht voor chronische pijn' 10/05/2010 'Pijn op gezicht muis af te lezen' 29/10/2009 ‘Pijngevoel vermindert als mensen oorzaak zien’ 12/10/2009 'Kinderen kunnen pijn wegdenken' 20/08/2009 ‘Sociale afwijzing doet fysiek pijn’ 12/01/2009 'Pijnbestrijding bij kanker kan beter'

Aandacht en energie. Zonder dat het je is geleerd doe je handoplegging bij jezelf. Als je je knie bezeerd, dan zal je automatisch als een reflex je handen op je knie gaan leggen. Zelfs kleine kinderen doen dit. Natuurlijk is het ook ter bescherming voor een 2e klap, maar ook al is het gevaar geweken (je ligt al), wil je nog je handen op je knie hebben. Ook al worden je handen op je rug gehouden, wil je het nog steeds. De geest is enorm sterk, zowel om ziekten te kunnen maken als het lichaam weer gezond te maken. Kijk naar placebo, of het no-cebo effect. En schijnzwangerschap is natuurlijk ook heel extreem dat het mogelijk is. Maar hoe werkt het dan allemaal. Een groot belangrijk aspect is de geest, de aandacht. Als de geest DENKT dat je weer beter wordt, dan zal het lichaam die geestgedachte volgen en vanzelf de juiste maatregelen nemen om die kwaal te genezen. Hierbij worden dan weer de juiste stoffen in het lichaam aangemaakt. Hierbij is het heel belangrijk om je geest in de juiste toestand te brengen. Dus niet beter WILLEN worden, maar zoveel vertrouwen hebben dat je WEET dat je beter wordt. Zoveel vertrouwen dat je al kunt zeggen IK BEN BETER. Bij een handoplegging is dit dus ook belangrijk. Als of de patiënt, of de behandelaar al een twijfel heeft, dan kan die juiste mentale toestand niet worden bereikt en is de geest niet krachtig genoeg die het wel zou kunnen zijn. --- In jouw voorbeeld is de verklaring redelijk eenvoudig. Want die pijn is op het moment van de handoplegging weggehaald, en de patiënt dacht dan IK BEN GENEZEN. Zodat hij na de behandeling nog veel positieve aandacht heeft gehad. --- Daarnaast geloof ik nog in een levensenergie welke in je lichaam en in het universum stroomt. Bij kwalen zijn er blokkaden en kan de energie niet op de juiste manier stromen. Met handoplegging zal de energie van de patiënt worden gestuurd. Die energie wordt dus in beweging gebracht en zal weer gaan stromen. Daardoor zullen de blokkaden worden opgelost. Dus de omgekeerde principe als: bij blokkaden stroomt de energie niet. Je kunt de blokkaden oplossen zodat de energie gaat stromen, maar je kunt ook de energiestroom op gang brengen via handoplegging. --- O, en voor diegenen die dit verhaal niet geloven: Dit is mijn geloof.

http://www.youtube.com/watch?v=3F3ovb2kZ9Q&feature=related Klik eens op mijn bovenstaande link, is echt indrukwekkend De chinezen noemen het 'chi' en er zijn mensen die door jarenlang mediteren deze energie zo sterk kunnen maken dat ze mensen zelfs onder de huid kunnen raken. We stralen allemaal energie uit rond het lichaam, maar door je yin en yang 'aan te pakken' door jarenlang meditatie toe te passen kan deze energie zo sterk worden! Mijn link boven laat je zo`n man zien die zelfs gerenomeerde wetenschappers versteld liet staan, een heel gewone man!

mijn moeders tante had ongeveer 10 jaar geleden heel veel last van haar benen en na zeuren bij de huisarts en nog eens klagen kon hij er niets aan doen. toen heeft ze contact opgenomen met een persoon die blijkbaar ''healing hands'' had en hem bij haar langs heeft laten komen. toen hij aankwam en zij de deur opendeed was het eerste wat hij zei: ik kom niet naar binnen want jij bezit ook deze gave en een close familielid heeft het ook. sinds die tijd heeft ze een praktijk aan huis en heeft ze een grote klantenkring die bij haar komt om hun pijnen te laten wegvloeien door haar. ook zijn wij erachter gekomen dat die ''close familielid'' mijn moeder blijkt. ook al is mijn moeder er niet zo geoefend en goed in als mijn moeders tante merk je wel dat ze pijnen wegneemt en het heel warm wordt. op een dag had mijn moeder een ontsteking in haar enkel en toen zei ik tegen haar dat ik het wel wou proberen en toen bleek ook nog eens dat ik het waarschijnlijk ook kan. ook al kunnen mijn zuster en mijn broer het niet.

Hoe je dat moet uitleggen is compleet afhankelijk van het wereldbeeld van de luisteraar, zelfs binnen de paranormale wereld zijn er al verschrikkelijk veel verschillende verklarende verhalen. Ook de wetenschap zal uiteindelijk haar eigen verhaal vinden. Al deze verhalen bevatten kernen van waarheid, en hoe het allemaal precies zit, tja ik hoop het ooit te weten. Het is van grote waarde al de verhalen te erkennen als waardevol, zodat we openstaan voor het grotere geheel. Onze grenzen kunnen verleggen en nieuwe zaken kunnen ontdekken. Geen van de verhalen is volledig we hebben ze allemaal nodig, ik hoop dat de wetenschap spoedig met het hare komt. Het is niet enkel een placebo effect want dat zou ze ook bij de behandelingen van de artsen gehad hebben. Er is verder onderzoek nodig over hoe het universum in elkaar zit, metafysica enzo. Veel te moeilijk voor mij maar daar kunnen ze hun soort verhalen vinden voor dit soort effecten. En die kant van het grote verhaal missen we nog en we kunnen het nooit oplossen als niet alle verhalen hun input geven, dus wetenschap doe je best we wachten op jouw inbreng.

Ik geloof zelf niet energie en chi. Ik doe psychologie opleiding en leer dat het bijna altijd psychologische pijn is. Het mooie is dat je nooit "hard" bewijs hebt aangezien het in iemand anders zijn hoofd zit. Maar waarschijnlijk is het wel een soort van placebo effect, Zolang je automatische negatieve gedachten is gericht op angst voor pijn, zal je pijn hebben. Soms weet jezelf niet eens dat je die automatische gedachten hebt, vandaar automatisch. En het placebo effect kan meer dan sommige mensen denken. Sommige mensen zijn dood gegaan aan het placebo effect. Voorbeelden Mijnwerkers zaten in ingestorte mijn, kregen te horen dat ze nog 24 uur te leven hadden, en 1 had een horloge. Elke keer als er 2 uur voorbij waren zei hij dat er pas 1,5 uur voorbij was. Na 24 uur is de ene met het horloge gestorven terwijl de rest nog een tijdje doorleefde Ook als iemand gelooft dat die een zwaar vergif heeft ingenomen gaat deze automatisch kotsen en schuimbekken. En zo zijn er nog meer verhalen, en ze zijn niet verzonnen :o

Hallo Ed, Wederom een leuke vraag. Je kunt het niet uit leggen. Ik vind het "woordengevecht" dat bij deze vraag is ontstaan veel interessanter. Waarom zou je het eigenlijk moeten proberen uit te leggen. Het belangrijkste is toch dat het werkt en niemand schade berokkent. En daar wringt nu net de schoen. Want als het fout gaat, wie moet je dan verantwoordelijk stellen? Want de "methode" genezen met de handen is namelijk niet te bewijzen. Er bestaat wel degelijk een "soort" of "vorm" van wat wij woordelijk vernoemen "energie" of "straling" of "magnetisch", van mijn part noem je het "fietsenventieldopjeschroefdraad". Het kan zeker een placebo effect zijn. Het kan ook een frequentie zijn waar 2 mensen zich op elkaar afstemmen. Het welbekende "zich lekker" voelen in een ruimte. Het is bijvoorbeeld wel grappig dat we spreken van een "sfeer" in een ruimte, terwijl die "sfeer" toch ook niet zichtbaar is, maar wel voelbaar. We blijven elkaar maar bestoken met woorden of het welles of nietes is. We blijven bezig om alles maar te proberen te verklaren. Des te meer we proberen te verklaren des te meer soorten en vormen woorden hieraan worden gegeven. Stop daar nu eens allemaal mee, ga rond de tafel zitten en sla de "HANDEN" in elkaar en help elkaar en zoek naar de juiste methode voor die persoon die hulp nodig heeft. "RESPECTEER" elkaar, heb een open visie voor het feit dat er meer manieren zijn dan "JOUW" manier alleen. Richard Engelen (die zelf handoplegging doet met veel succes)

Bronnen:
www.richardengelen.nl

Bij handoplegging gebeuren soms veel dingen die nog niet goed begrepen worden. Ik noem enige effecten op die een rol KUNNEN spelen. - Troost - Erkenning - Koestering en medeleven - Op fysiek niveau verbondenheid uitdrukken - Overdracht van krachten . - Overdracht van een state of mind. - Overdracht van letterlijke warmte. Velen wijzen op psychische- en placebo-achtige effecten. Dat is m.i. veel te kort door de bocht. Alhoewel het een niet te onderschatte rol kan spelen dat er endorfinen aangemaakt worden, voortkomend uit positieve verwachting zijn er wel degelijk ook verschijnselen gerapporteerd die welke vorm van louter psychische effecten ver overstijgen. We moeten enorm uitkijken dat we dingen die zelfs in de Bijbel als therapie beschreven staan (Jacobus 5) waarvan we het werkingsprincipe wat KAN optreden niet begrijpen, ridiculiseren en afdoen als suggestie. Menig arts zal in de praktijk gevallen kennen die vanuit medisch inzicht domweg onverklaarbaar maar wel meetbaar/constateerbaar zijn. Recentelijk was een programma van BNN met een persoon die op slag van (in meen schildklier) kanker genezen was, NA uitbehandeld te zijn! Ik heb het programma helaas niet kunnen zien maar weet uit eigen ervaring dat handoplegging icm. gelovig gebed veel vermag omdat er kracht aan verleend wordt! Het zijn in ieder geval dingen die door velen best wat serieuzer genomen mogen worden en door sommigen minder serieus ( deze laatste groep reist soms handopleggers achterna en vergeet daardoor soms het eigen leven te leven, wat mij geen goede zaak lijkt.) In mijn verhalen heb ik het over de Bijbelse vorm van handoplegging. Er zijn ook vormen van handoplegging die verwant zijn aan het magnetiseren, wat iets geheel anders is. Bij magnetiseren wordt de hand over het lichaam (vaak op een paar centimeter afstand) bewogen waarbij magnetische krachten opgewekt en gestuurd worden, bij Bijbelse handoplegging wordt de hand meestal op hoofd of schouder geplaatst en blijft daar gedurende het gebed om daarmee ook verbondenheid te symboliseren, bij Bijbelse handoplegging worden geen magnetische krachten opgewekt, de werking van krachten wordt dan uitsluitend van God verwacht en is dan ook niet vermoeiend, terwijl magnetische handoplegging de mensen die het toepassen flink kunnen vermoeien en zelfs uitputten.

Is de kracht van je eigen geest vaak. Als jij gelooft........... Makkelijkste is denken dat een ander het doet. Menselijk psychologie zorgt voor zelf genezing, Adrenaline en nog veel meer zaken. State of mind is de grootste truc. Wat mij angstig maakt is het feit als je zelf genezing hebt, wat is dan de kans dat mensen zichzelf ziek kunnen maken?

je moet niet alles met feiten willen onderbouwen er is meer op deze aarde dan wetenschap maar mensen die zo gelukkig zijn en een geloof hebben weten dat de heilig geest ons kan leiden tenzij de zonde het tegen houdt voor mensen die toch een verklaring willen voor dingen die ons te boven gaan kan het zijn dat mensen zo graag willen dat ze beter worden of dat de pijn weg gaat dat ze het zich gaan verbelen dat de pijn of ziekte echt weg is waardoor de geestelijk stabiliteit aanzienlijk verbeter dat weer stress vermindert en dat zodoende het lichaam weer aan het werk gaat met nieuwe celopbouw..

Ik ben altijd van mening dat dingen die nogal onverklaarbaar lijken eigenlijk helemaal niet onverklaarbaar zijn! Het zit tussen je oren. Daar kan ik vrij kort in zijn...

Veel pijn wordt bestreden door placebo's en werkt bijna altijd. Wanneer iemand niet meer gelooft in een bepaalde behandeling, kan die alsnog geholpen worden door bv een handoplegging en dergelijke (geloof=placebo) Zelf heb ik vroeger mensen van hun hoofdpijn geholpen door een minuut stevig tussen hun duim en wijsvinger te knijpen. Het placebo-effect staat duidelijk beschreven in Wikipedia Toegevoegd na 12 minuten: Hoe verklaar je het aantal krukken en rolstoelen van genezen patiënten in Lourdes, zelfgenezing door geloof = placebo

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Placebo_(middel)

Medische onverklaarbaarheden zijn ervan veler aard. Veel pijnen die zomaar verdwijnen zijn somatisch en niet fysisch. Ook kan het placeboefect een oplossing bieden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100