Bestaan er HD beveiligingscamera's?

Ik zag net een politieposter hangen in mijn wijk met foto's van verdachten die door een beveiligingscamera waren gemaakt. De foto's waren nog slechter van kwaliteit dan de foto's die ik destijds met mijn Canon Powershot 600 maakte zo'n 15 jaar geleden. Het valt mij vaker op dat foto's van verdachten nauwelijks herkenbaar zijn (o.a. op Opsporings Verzocht). Bestaan er geen HD beveiligingscamera's of is het gewoon een centenkwestie dat men oude camera's niet vervangt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste Tinus, Sinds ongeveer een jaar is het mogelijk om in FullHD camerabeelden op te nemen. Zoals eerder genoemd vergt de opslag idd veel data. Wij hebben standaard geheugen voor 10 dagen in onze recorder bij fullhd opname. Voor 20 dagen is de prijs 40 euro meer bij een set. De technologie is erg nieuw. Wij kunnen na 12 jaar slechts pas 1 jaar fullhd systemen leveren. Dan is de opname gelijk aan bluaray films. Erg scherp maar kost inderdaad wel wat opslag. Standaard bij globe is 1000gb in het opname systeem.

Anno 2014 is er veel veranderd door de komst van digitale FullHD beveiliging. Haarscherp beeld in High Definition kwaliteit.

Bronnen:
http://www.globe-camerabeveiliging.com/bev...

Het probleem met hd beelden is dat ze veel opslag ruimte nodig dus moet je de heletijd de tape of cd verwisselen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100