Wat bedoelt men toch met 'medemens'?

Het valt mij wel eens op dat men het heeft over de 'medemens ' als het gaat over gehandicapten of minder bedeelden, maar als er sprake is van een dader of zo dan spreekt men liever over 'onmens'....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

We voegen bij de nuancering "gehandicapt" of "allochtoon" het woord medemens toe, omdat we niet willen dat het discriminerend wordt opgevat. Ook al zijn deze mensen gehandicapt ze zijn onze medemensen. Bij misdadigers willen we liever niet in dezelfde categorie geplaatst worden, dus daarbij doen we dat niet.

Medemens = een ander mens. Iemand die net als jij een mens is.

Het woord medemens is momenteel een soort modern woord om iets netjes te omschrijven zoals; Allochtoon minder bedeelden gehandicapten en nog meer Zoals hierboven al staat is het gewoon een woord voor een mens net zoals jij.

We gebruiken medemens meestal als iemand een groep mensen beledigd. Dit is om er wat meer nuance in te brengen. Het is niet alleen bij gehandicapte maar kan bij elke minderheidsgroepen of zelfs individuen. De term wordt meestal gebruikt in de zin van we zijn allemaal mensen. Dus heb respect voor elkaar. Ik hoop niet dat je met de vraagstelling bedoeld dat je gehandicapte en minder bedeelde op hetzelfde niveau zet als criminelen.

Medemens kan ook denigrerend zijn. Als in de vragen stellende in plaats van antwoordende medemens.

Het lijkt er dus alleszins op dat medemens gebruikt wordt om het begrip als zodanig eufemistisch te maken. In eufemismen zit in de loop der tijd meestal een ontwikkeling, wat nu een eufemisme is wordt over enige tijd weer te cru gevonden om zo te zeggen, er groeit dan weer een ander eufemisme voor in de plaats. Onze wel bekende al dan niet betrouwbare bron Wikipedia heeft hier wel een interessant artikeltje over. (zie link).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eufemisme#Woo...

Een medemens is een mens net zoals jij. De hele wereld is dus zeg maar Je medemens. Meestal praten mensen over je medemens in oorlog of zo. Dan zeggen ze :"Denkt dan niemand aan zijn medemens ? Dus de medemens is eigenlijk je naaste.

Bronnen:
Mijn brein

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100