Is de aanduiding "meid",beledigend voor vrouwen?

Ik mocht het woord mijd...(ik zal het nu maar met 'n lange ij schrijven,anders word deze vraag óók verwijderd)...is dat woordje beledigend voor vrouwen?Ik vroeg me namelijk iets af...weet iemand hoe die mijd,oftewel vrouw is van de ing-reclame...voorheen de postbank reclame?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meid vind ik iets opbeurends hebben zo iets van "komop meid" laat je niet "kisten"en meis vind ik iets liefs hebben. Hoe is het nou meis? Dus beide vind ik niet beledigend,maar positief.

Ik vind meid niet echt beledigend. Maar "meis" (van MEISje) vind ik leuker.

Neen. Naar mijn inziens niet. Evenmin als 'meis' zoals hierboven genoemd. (Vind ik trouwens ook leuker persoonlijk!)

in vroegere tijden was de meid de poetsvrouw. het werd vooral gebruikt voor vrouwen uit een lagere sociale klasse, en dat is er een beetje aan blijven kleven. als het nu gebruikt wordt, is dat vooral familliair, vriendinnen onder elkaar. een vreemde vrouw kan je beter geen meid noemen.

Ik vind meid ook niet beledigend overkomen. Net als Sasha vind ik Meis wel leuker. Ik vind wijf dan weer wel beledigend overkomen.

Volgens de Dikke van Dale is de (hoofd)betekenis nog altijd dienstbode. Misschien dat het in die zin van het woord wat raar klinkt. "Een slimme dienstbode is op haar toekomst voorbereid."

Hangt er helemaal van af wie het tegen wie zegt, in welke situatie, op welke toon, met welke bedoeling enz.

vroeger had de overheid een reclame een slimme meid is op de toekomst voor bereid dus is het geen schelt of beledegend woord

het is niet beledigend,het ligt eraan hoe het gebracht wordt. als iemand tegen mij zegt;hou nou eens je mond meid,dan is het beledigend,maar word er gezegt:hé,meid hoe is het?dan klinkt het toch anders....

nee dat vind ik niet, ik heb vooral iets tegen verkleinwoorden. Ik ben laatst op mijn werk "mevrouwtje" genoemd door iemand die mij helemaal niet kent en als je als volwassen vrouw "meisje" wordt genoemd vind ik dat persoonlijk ook vreemd. Meid vind ik vlot en toch speels.

Voor mijn gevoel maakt het nog verschil of een vrouw of een man het gebruikt. Het hangt ook van de leeftijd af. Een vrouw van 35 noem ik geen meid meer. Dat houdt ongeveer op bij 25. Ik noem mijn dochters ook 'de meiden' en peutertjes 'meidjes'.

Nee beledigend is het zeker niet, mijn dochters zijn ook mijn meiden en daar ben ik trots op.

Maakt het ook nog uit,door wie het gebezigd wordt? Door man of vrouw? Persoonlijk vind ik het als je een vrouw rede- lijk goed kent een kameraadschappelijke aanspreektitel. Dus überhaupt niets beledigends!

van oorsprong niet. zo ervaarik het niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100