Plaatsnamen anders uitgesproken dan geschreven.

Welke plaatsnamen worden officieel heel anders uitgesproken dan geschreven. Een voorbeeld: Gorinchem -> Gorkum. Huissen -> Huusen. Ik heb het dus niet over dialect, maar officiele schrift en officiele uitspraak!

Toegevoegd na 1 minuut:
Scrijft u aub beide versies even uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goirle, Oirschot. Toegevoegd na 6 minuten: In beide gevallen wordt de "oi" uitgesproken alsof er "oo" had gestaan. Dat komt doordat vroeger de "i" werd gebruikt om de lange vorm van de klank ervoor aan te geven. Uitspraak is dus Goorle en Oorschot.

Chaam - Kaam Oisterwijk - Oosterwijk ‘s-Hertogenbosch - Den bosch s’gravenhagen - Den haag Toegevoegd na 3 minuten: Wijchen - wiegen

Ik weet wel een wijk: Charlois, ik was al een paar keer in Rotterdam geweest voordat ik begreep dat het Saarloos is (en dan nog lekker op z'n Rotterdams...)

Ik weet niet of deze meetelt, maar ik hoor het altijd verkeerd op de verkeersinformatie: Grathem spreek je uit als Graatum en niet Grattum...

vermuydenstraat.

Zo ook texel als tessel en hoge Hexel als hoge heksel, ja frapant allemaal he, is gewoon in mijn ogen moeilijk doen als het makkelijk kan met onze nederlandse taal.

Heel veel Friese plaatsen worden anders geschreven dan uitgesproken, b.v. Heerenveen in het Fries It Hearrenfean. Daar kun je een waslijst mee vullen. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100