Wat is het vlagprotocol bij het overlijden van prins Friso?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In verband met de begrafenis van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso in Lage Vuursche vrijdag 16 augustus 2013 heeft de minister-president een bijzondere vlaginstructie uitgegeven om van alle hoofdgebouwen van de Rijksoverheid die dag de Nederlandse vlag halfstok te voeren. Provincies en gemeenten en de 3 openbare lichamen in Caribisch Nederland wordt verzocht dienovereenkomstig te handelen, evenals de buitenlandse diplomatieke vertegenwoordigingen. (particulieren zijn niet verplicht zich hier aan te houden natuurlijk)

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/08...

Bij bijzondere gebeurtenissen in de Koninklijke familie (zoals geboorte, huwelijk, overlijden), kan een speciale vlaginstructie afgekondigd worden. Dat is op dit moment nog niet gebeurd. Tot nader orde wordt er dus niet gevlagd. Toegevoegd na 1 minuut: Sommige gemeenten hebben de vlag al wel halfstok gehangen, maar dat is niet verplicht.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gr...

Friso behoorde wel tot de koninklijke familie, maar niet meer tot het koninklijk huis. Ik denk dat er daarom geen bepaald vlag protocol is , maar dat ieder (particulier of gemeente) mag vlaggen zoals zij dat verkiezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100