Dat de toenemende wereldbevolking een probleem is, staat buiten kijf. Heeft China met hun 1 kind per gezinwet een goede oplossing?

Feiten:

Wereldbevolking per Jaar:

1950: 2.5 Miljard
2000: 6.1 Miljard

Voorspellingen:

2050: 9.1 Miljard
2100: 14 Miljard

Voedseltekort is in de toekomst het grootste probleem!

Doordat China maar 1 kind per gezin toelaat neemt de bevolkingsgroei drastisch af, is dit een goede oplossing? En zou de hele wereld dit moeten doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De club van Rome heeft al in de zeventiger jaren laten zien dat voorspellingen die jij hier laat zien niet reëel zijn... Het één-kind systeem is goed en zou helemaal goed zijn als elk land er zich aan zou houden... Dus alleen als elk land zich aan die één.kind wet zou houden, zou het zoden aan de dijk zetten... Maar wist je dat een heel belangrijke club, de Bilderberg-groep naar een decimering van de wereldbevolking wil van 10% van de huidige... Volgens hen zijn er dan genoeg bronnen voor iedereen en kan iedereen in feite in harmonie van de wereld leven... De snelheid van verspilling van bronnen is nu al zo hoog dat we in 8 maanden alle energie die de aarde in één jaar kan maken, verbruikt hebben... Dus dat het overbevolkt is, daar is iedereen die zich er wetenschappelijk mee bezig houdt, erover eens... De wereldlijke één-kind-gezin-wet komt er wellicht wel... Het zou een zege zijn voor de planeet en zijn natuur...

nee, dat is ook de oplossing niet, je ziet nu complete scheefgroei in de bevolkingssamenstelling daar. hoe het dan wel moet zou ik ook niet weten qua overbevolking. wel denk ik dat het voedselprobleem minder groot zou zijn als meer mensen vegetarier werden, maar dan zou dat op een zodanig grote schaal moeten dat ik dat ook niet snel zie gebeuren.

Theoretisch gezien zou dit een zeer goede oplossing kunnen zijn. Immers, je onthoudt niemand van het recht kinderen te krijgen maar door de beperkingen van deze wereld zul je moeten ingrijpen in de groei van de bevolking. Jammer genoeg is uit het China voorbeeld gebleken dat dit in de praktijk een zeer slecht ingreep is. Dochters werden vermoord, vrouwen werden geaborteerd, etcetera. Wat doe je als iemands 1e kindje overlijd? Wat doe je als iemand daarna toch nog zwanger raakt? Moet als ultiem controlemiddel de baarmoeder verwijderd worden na de eerste bevalling? Ik denk dat dit nooit de oplossing zal zijn.

ik denk het wel als men dat nooit had gedaan hoeveel chinezen waren er nu dan niet geweest er zijn verschillende oplossingen mogelijk zolas afschaving van de kinderbijslag maar ik denk dat dat door niemand geaccepteerd zal worden. Toegevoegd na 9 minuten: Er zijn uitzonderingen. Op het platteland mag, als het eerste kind een meisje is, een tweede kind geboren worden. Macro-economische gezien is het resultaat vrij spectaculair: tussen 1980 en nu zijn door dit beleid 300 miljoen Chinezen minder geboren. De bevolking is daardoor minder gestegen dan zonder het 1-kind beleid het geval zou zijn geweest. Dit heeft bijgedragen tot minder druk op de beperkt aanwezige middelen en daardoor tot minder armoede en honger. Wie overigens de armoede heeft gezien in de sloppen van grote Chinese steden, vraagt zich af hoe erg het zou zijn geweest met die 300 miljoen extra chinezen erbij.

Bronnen:
http://www.nrc.nl/krant/article1859315.ece...

Het werkt goed en heeft in China goed gewerkt, alleen.... alles wat de mens doet gaat uiteindelijk niet goed. Zo heeft de bevolkingspolitiek in China zijn doel bereikt, maar het ingrijpen heeft alleen wel geleidt, tot onevenwichtigheden in de bevolkingsopbouw. Geen moord op kinderen hoor, want de Chinezen houden evenveel van hun kinderen als Nederlanders dat doen, maar er zijn wel wat meer meisjes gekomen dan jongens en bovendien groeit de bevolking te langzaam. Je kan niet zeggen dat een gezin 1.5 kinderen mogen hebben. De maatregel werkt dus erg grof. De enige manier om eventuele overbevolking op te lossen is om mensen op grote schaal tegen het eind van deze eeuw naar een andere wereld te sturen.

Niet alle Chinezen hoefden zich aan de 1-kind-politiek te houden, bepaalde etnische groepen waren hiervan uitgesloten. Maar in China neemt de bevolking wellicht niet toe, nu is India op weg het land met de meeste inwoners te worden. Waar de bevolking vroeger werd beteugeld door hongersnoden en oorlog, wordt de bevolkingsgroei wellicht nog het meest door ontwikkelingshulp opgezweept. En daardoor hebben wellicht meer mensen honger gekregen. Maar China wordt in hoog tempo geïndustrialiseerd, de welvaart stijgt, de hoeveelheid mensen met opleiding ook, en dat werkt stabiliserend op de bevolking.

Zoals uit de bovenstaande antwoorden al blijkt helpt de Chineze 1 kind politiek wel, maar is ook geen oplossing gebleken. Het enige wat mijn inziens echt helpt is de hele wereld hoger opleiden en een andere oude dagsvoorziening. Wat je namelijk ziet gebeuren in de westerse wereld is dat de bevolking langzaam krimpt (2.1 kinderen per gezin nodig om de bevolking op peil te houden terwijl het geboorte cijfer iets lager ligt). Kennelijk neemt bij een toenemende educatie en welvaart de kinderbehoefte af. In bepaalde streken, met name Indië en ik vermoed Afrika is in je oude dag alleen voorzien als je kinderen je helpen, dus vandaar dat daar de geboortecijfers zo hoog zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100