Wie moet je in dit geval als eerste bellen ? (zie uitleg)

stel je komt er achter dat je oude buurvrouw is overleden.
wat moet je dan als eerste doen?
moet je de politie bellen ? de huisarts ? of moet je zelf de fam bellen als je weet wie dat zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is afhankelijk van de situatie. Bel in ieder geval alleen 112 als ze nog te redden is of als er sprake is van een direct andere noodsituatie. Als je de familieleden kent zou ik die bellen en in overleg met hun een arts laten komen om de dood vast te stellen. Ken je de familie niet, dan is de politie bellen de beste optie. Zij kunnen dan de woning in gaan en de familie gaan opsporen zodat die in kennis gesteld worden.

Ik denk dat je de familie eerst maar moet bellen, en dan kun je overleggen wie de arts en de rest belt die gebeld moeten worden. Toegevoegd na 34 seconden: De politie hoeft dan volgens mij niet. Toegevoegd na 44 minuten: 112 alleen bellen als diegene geen natuurlijke dood is gestorven.

eerst de politie om naar binnen te komen en uit te zoeken of er geen misdrijf in het spel is daarna wordt de dokter gebeld

Eerst 112 en gelijk daar achteraan een familielid. Anders moet de familie dat weer doen.

Allereerst een arts, die zal immers moeten vaststellen dat de vrouw overleden is. Daarna gelijk de familie.

Familie is altijd het beste, die kennen de overledene het best en weten ook welke huisarts ingeschakeld kan worden. Ben je niet helemaal zeker hoe of wat met de familie, bel dan de politie via 112. Je voorkomt hiermee dat als de buurvrouw nog te redden is hulp te laat komt. Zorg wel dat als de politie ter plaatse komt er een sleutel(houder) beschikbaar is anders is het zonde van de schade die er ontstaat bij het openen van de deur. Heel veel sterkte. Toegevoegd na 2 uur: Het is niet waar dat 112 altijd gebeld moet worden in geval van overlijden. Dan heeft de politie het heel erg druk! Bij constatering door familie kan er op verzoek en mogelijke onnatuurlijke dood politie bij gevraagd worden voor onderzoek. Wel is waar dat er altijd een (huis) arts ter plaatse moet komen voor het vaststellen van de dood. Ook deze kan weer beslissen tot het niet afgeven van een verklaring van natuurlijk overlijden zodat alsnog de politie ingeschakeld moet worden.

Eerst 112 bellen. Vervolgens zullen de hulpdiensten (politie/ambulance) e.e.a. onderzoeken of er sprake is van een misdrijf of een natuurlijke dood. Het eerst zelf of door familie laten betreden van de woning zou eventuele sporen kunnen teniet doen.

Je moet ALTIJD eerst de huisarts bellen, of eigenlijk zelfs 112, omdat je als leek nooit zomaar de dood van iemand vast mag stellen (tenzij het hoofd gescheiden is van de romp, heb ik ooit ergens gelezen, dan mag ook een leek de dood constateren). De huisarts - die ook in het geval 112 opgetrommeld zal worden - zal vervolgens de nabestaanden informeren. Ken je ze goed of heb je daar een goede band mee, dan mag je dat natuurlijk zelf ook doen, maar pas nadat de dood officieel is vastgesteld.

Arts bellen, die stelt de dood vast. En meteen ook de kinderen bellen dat het niet goed is met de moeder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100