dannnnn, waarom wordt roze met meisjes geassocieerd en blauw met jongens..... gezien de kleur muisjes bij geboorte.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vrouwen schijnen een voorkeur te hebben voor warme kleuren (rood, paars, roze), terwijl mannen koelere blauw- en groentinten prefereren. Dat concluderen een aantal biologen in het vakblad Current Biology. En er is meer! In het pleistoceen moesten vrouwen - als verzamelaars - vooral de kleur van rijp fruit goed kunnen herkennen. En rijp fruit is, zoals we allemaal weten, rood van kleur (we laten bananen, sinaasappels, kiwi’s en dergelijke even buiten beschouwing). Mannen daarentegen gingen op jacht en hadden dus niks aan een extra sensor voor roodtinten. In plaats daarvan gaan ze voor de koele tinten. Dat zal dat wel aan al die blauwe antilopes en mammoeten hebben gelegen…

Bronnen:
http://www.marsenvenus.nl/2007/08/roze-is-...

Blauw is de kleur van de bescherming en omdat rijke mensen vroeger liever eerst een jongen hadden als stamhouder (iemand die de naam voortzet) gaven ze jongens de kleur blauw aan. Dan waren ze zeker goed beschermd. Roze is de kleur van lief- en zachtheid. Dat is een eigenschap die men vroeger graag bij meisjes zag. Dus meisjes kregen roze kleding aan.

Rose was tot circa 1945 een jongenskleur en daarna een meisjeskleur. Blauw was eerst een meisjeskleur en daarna een jongenskleur. Zelf denk ik dat dit gedoe net als moederdag, vaderdag en valentijnsdag overgewaaid is uit de USA. En delen van België en Polen is roze nog steeds de kleur voor een jongen en blauw voor meisjes. Het is ontstaan ergens in de middeleeuwen. Toen er veel kinderen stierven aan ziekten. Blauw was de bescherming van de lucht de hemel. De bescherming tegen de boze geesten. Roze is pas later gekomen. Zie boven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100