Heeft de daad van een gevangene invloed op het aanzien binnen de gevangenis?

Toegevoegd na 52 minuten:
Weten ze van elkaar wat de daden zijn of is dit aan de persoon zelf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik wel eens heb gehoord/gelezen: Mensen die een roofoverval hebben gepleegd of diefstal van dure kunst oid staan bijna bovenaan. Zeg maar the men with the plan. Drugsbaronnen staan uiteraard ook zeer hoog, omdat ze met het geld macht hebben en de drugsgebruikende gevangenen afhankelijk zijn van ze. Daarna moordenaars. En inderdaad onderaan zedendelinquenten

Ja zeker weten, kinderverkrachters en pedofielen worden door de andere gedetineerden met de nek aangekeken

een dealer zal met meer aanzien worden bekeken dan een kindermoordenaar ook in de gevangenis zitten ouders van kinderen..dus een kindermoordenaar of verkrachter kan beter over zijn daden zwijgen..

In zekere mate wel. Maar dan vooral met het feit dat kinder-misdadigers(pedo's & verkrachters), met de nek worden aangekeken.

Als aanvulling op bovenstaande: Witteboordencriminelen staan dan weer hoog in aanzien over het algemeen (fraudezaken e.d.)

Ja, als je een zwaargewicht in de criminaliteit bent, bv een drugsbaron of een vastgoedfraudeur, sta je bij je medegevangenen in hoog aanzien. Als ze weten dat je een oud vrouwtje met geweld van haar AOWtje hebt beroofd of een kinderverkrachter/moordenaar bent, ben je in de bajes je leven niet zeker. Er is zelfs een geval bekend van een kindermoordenaar die tijdens het werk in brand gestoken is. De man die links van hem stond morste per ongeluk een beetje benzine en die van rechts had toevallig net een snijbrander in zijn hand. Tja, een ongeluk zit in een klein hoekje, hè. Toegevoegd na 10 uur: Op de één of andere manier komen je medegevangenen toch altijd te weten wat je hebt uitgespookt. Waarschijnlijk via illegale kanalen, of bewakers die hun neus voorbijkletsen of zoiets.

hoi ik weet uit ervaring dat daar wel degelijk onderschijt in is je kan er van op aan dat als je aan kinderen heb gezeten of vrouwen mishandeld of verkracht dan ga je een slechte tijd tegemoet en ze komen er zeker achter want als je er al geheimzinnig over doet waar je vast voor zit en bewakers vertelen het ook wel hoor als ze echt iets vies hebben gedaan dan word het bij 1 van de jongens in hun oor gefluisterd en dat gaat dan als een loopent vuurtje dus de daat heeft zeker te maken met het reespekt en aanzien. ik hoop dat je hier wat aan had. groetjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100