Waarom is niemand in me geinteresseerd? Ligt het aan mn houding?

Niemand is echt in me geinteresseerd, want ik moet altijd een gesprek beginnen. En waarom die andere mensen niet. In mn klas heb ik geen beste of echt goede vrienden waar ik dingen mee kan delen. Ik had er wel een, maar die heeft iemand anders gevonden. Dus ik sta er soort van alleen voor. Ik heb nu 1 beste vriendin maar die woont niet in de buurt. Zij is wel in me geinteresseerd. Ik heb iemand ontmoet, maar ik moet altijd gesprek beginnen, maar diegene reageert er wel op. Alleen diegene begint nooit een gesprek. Ligt het aan mn houding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan te maken hebben met de manier waarop je over komt bij mensen. Wat je kan doen, is dit gewoon rechtuit vragen. Probeer eens te weten te komen wat mensen over je denken, hoe je bij anderen overkomt. Daar zal je wel al verder mee komen.

Nee, dat hoeft niet aan je houding te liggen. Er zijn mensen die afwachtend zijn, die beginnen nooit uit zichzelf een gesprek, dat heeft niets met wel of niet interesse in hebben te maken. Vrienden maken is een vak apart. Ben jij iemand die zomaar op iemand afstapt omdat diegene je wel leuk lijkt? Of kijk je eerst de kat uit de boom? Het is niet zo dat het eerste type meer vrienden heeft dan het wat meer afwachtende type. Maar er is natuurlijk niets mis met eens proberen als eerste contact te leggen. Als je geen vrienden hebt, kun je onzeker worden. Ben je misschien niet leuk genoeg? Dáár hoef je je in elk geval geen zorgen over te maken. Ze zeggen wel eens dat er op elk potje een dekseltje past. Dus ook jij kunt een leuke vriend of vriendin vinden. Maar als die onzekerheid iets is waar je ook op andere gebieden tegenaan loopt, bijvoorbeeld op school of tijdens stage, dan is het wel de moeite waard er iets aan te doen. Want stél dat je een vriend of vriendin hebt gevonden, dan zit diegene er vast niet op te wachten dat jij om het uur vraagt: ‘Vind je me nog wel leuk?’ of: ‘Ben ik wel een goede vriend?’ Daar zou jij ook gek van worden! Belangrijk is in elk geval dat je in je zoektocht naar vrienden geen meeloper wordt. Dat je mee gaat doen met andere jongeren die dingen doen waar jij niet achter staat of niet aan mee wilt doen. Dat is niet goed voor je omdat je niet doet wat jij vindt of zou willen doen. Je ontkent jezelf. En daar kun je een rotgevoel van krijgen. Bedenk dat je niet per se heel veel vrienden hoeft te hebben. Je kunt er beter één hebben waar je wat aan hebt dan tien die er niet zijn als je ze nodig hebt. Mocht het je echt dwars zitten, dan kun je bijvoorbeeld lid worden van een sportclub. Je hoort er dan automatisch bij. Je kunt ook vrijwilligerswerk gaan doen, in een bandje gaan zingen of toneel gaan spelen. Zie je dit niet als een oplossing of lukt het je niet, praat dan eens met iemand die je vertrouwt. Zo kom je er waarschijnlijk achter dat heel veel mensen zich herkennen in wat je vertelt en dat je niet de enige bent. Als je het lastig en spannend vindt om contacten te leggen en onzeker hierin bent, zijn er ook cursussen die je hier vanaf kunnen helpen. Je kunt dan denken aan sociale vaardigheidstrainingen en/of cursussen om van je onzekerheid af te komen. Je huisarts of zorgcoordinator op school kan je hier vast meer over vertellen.

Bronnen:
www.mindmasters.nl

Mensen zijn bang voor iemand die eerlijk is zoals jij: je zegt (en straalt blijkbaar uit) dat je er alleen voor staat, maar dat is uiteindelijk voor iedereen de waarheid. Ze willen er alleen niet mee geconfronteerd worden. De enige die bij jou is, altijd en overal, is God. Vertrouw Hem op de eerste plaats, laat Hem je beste vriend zijn en dan krijg je ook echte vriendschappen.

Bronnen:
Joh 15:13-15

Het is nooit zo dat niemand in jou geïnteresseerd is. Dat lijkt soms wel zo maar je geeft het zelf al aan dat er wel degelijk mensen in jou geïnteresseerd zijn. . Volgens mij heb jij wel degelijk impact op de wijze waarop anderen op jou reageren. Van zodra jij vertrouwen hebt in jouw eigen bijdrage in het leven heb je ook vrede met de wijze waarop anderen op jou reageren. Ga dus in de eerste plaats eens na hoever jij staat op het vlak van zelfliefde, zelfaanvaarding en zelfvertrouwen. Let vervolgens eens heel goed op hoe jij in je vel zit op momenten waarop anderen niet reageren zoals jij het graag wenst. Let ook eens goed op wanneer mensen wel reageren zoals jij het graag wenst. Je zal al snel een rode draad ontdekken in die reacties. Van zodra Jij je prima voelt in en met jezelf dan gaan anderen zich automatisch comfortabel voelen bij jou. Van zodra jij je ongemakkelijk voelt bij anderen dan gaan die anderen in verhouding tot jouw ingesteldheid van dat moment. Het heeft te maken met het soort hormonen die wijzelf activeren via de aard van onze gedachten of de aard van onze ware intenties. Hormonen zijn de spreekwoordelijke 'chemie' tussen mensen. Dit soort interacties zou je de non-verbale communicatie tussen mensen kunnen noemen. Als mensen bijvoorbeeld verliefd zijn dan activeren ze hormonen waarmee ze automatisch op dezelfde golflengte communiceren. Woorden zijn dan vaak overbodig en toch verloopt alles tussen 2 verliefde mensen vlotter dan ooit. Van zodra we bepaalde facetten van onszelf of de ander gaan beredeneren activeren we een ander soort hormonen en daardoor ontstaat er plots nood aan verbale communicatie. Dus van zodra jij bijvoorbeeld onzeker wordt over een facet van jezelf of de ander ga jij andere hormonen activeren dan die ander en daardoor zit je niet langer automatisch op dezelfde golflengte. Jij hebt plots nood aan verbale communicatie terwijl die ander zich prima voelt bij de stilte tussen jullie. Observeer bewuster, dan merk je al snel dat stille personen wel degelijk spraakzaam kunnen worden bij mensen die vrede hebben met zichzelf en anderen. Plaats jezelf elke dag bewust in een 100% positie. Dat is de mentale positie waarin je jezelf en alle anderen een gelijke waarde geeft. Ga altijd terug naar die 100% regel. Eender wanneer, eender waar. Dat vraagt oefening doch wanneer je dit gedurende 1 week consequent toepast dan ervaar je reeds een welgekomen verandering in en rondom jezelf. Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100