Wat is 't verschil tussen een hoogbegaafde en een genie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoogbegaafd ben je als je een bovengemiddeld iq hebt, ik dacht dat je boven een iq van 135 jezelf hoogbegaafd mag noemen. hoogbegaafde mensen hebben een eigen club, mensa genaamd. een genie stijgt daar weer bovenuit. behalve een erg hoog iq heeft een genie andere eigenschappen, zoals een mogelijkheid om uit andere invalshoeken zaken te bekijken, en een gedrevenheid om dat te willen doen.

Een genie komt met nieuw inzichten.. Een hoogbegaafde is gewoon erg slim..

Als je hoogbegaafd bent, heb je een goed verstand maar vaak ook een speciale manier van denken en handelen. Je denkt en werkt in grotere sprongen dan anderen. Je bent creatiever in het bedenken van oplossingen en zelfstandiger in je handelen. Een genie is een mens met een bijzondere begaafdheid, die ver uitsteekt boven het gemiddelde of normale. Toegevoegd na 6 minuten: In het algemeen is deze begaafdheid bij een genie op meer dan één gebied aanwezig. Een exacte grens aangeven tussen normaal, begaafd, hoogbegaafd en geniaal is natuurlijk een kwestie van persoonlijk oordeel. Er zijn genieën op velerlei gebieden en mensen die een extreme enkelvoudige hoogbegaafdheid vertonen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Genie_(persoon)

Hoogbgaafd ben je met een IQ boven 130, uitzonderlijk begaafd (brilliant of geniaal) ben je met een IQ boven 150. Toegevoegd na 3 minuten: Sommige methodes hanteren weer andere cijfers. Zie de links voor meer informatie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoogbegaafdheid
http://nl.wikipedia.org/wiki/Intelligentiemeting

hoogbegaafd is niets anders dan slimmer zijn dan de rest met een hoger iq. Maar geniaal is heel wat anders en heeft amper wat met iq te maken. Je hebt verschillende soorten geniale mensen. Je hebt savans. Dat zijn mensen die extreem goed zijn in 1 soort ding. Denk aan leren of tekenen. Een ander soort geniaal is als je heel ver uit de box denkt en het ook kloppend kan maken. Een wat de meeste geniale mensen zijn is dat je in 1 specefiek vak enorm goed bent. Geniale mensen hebben meestal geen enorm hoog iq ofzo, maar zien de wereld anders. Albert einstein was bijvoorbeeld de 2de. Maar nee, iq heeft niks/tot weinig te maken met genialiteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100