Waarom horen we niets van de Dominicaanse Republiek na de aardbeving op Haiti?

De hele wereld snelt te hulp, terwijl zij toch het dichtstbij zitten. Waarom werd er bijvoorbeeld niet meteen een luchtbrug op de Dominicaanse Republiek opgezet nadat bleek dat het kleine vliegveld op Haiti de stroom niet kon verwerken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Politiek, oud zeer en achterdocht. Het is niet voor niets zo dat de oost- en westkant van Hispaniola nog altijd twee verschillende landen zijn.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/buitenland/articl...

De Dominicaanse Republiek heeft zijn handen vol aan de mensen die de grens over vluchten en aan alle zieken en gewonden die er worden verpleegd. Het ligt niet aan de DR dat de hulpgoederen en diensten direct naar Haiti worden gevlogen, daar zijn de hulporganisaties zelf verantwoordelijk voor, ze weten waarschijnlijk niet dat er nog een land op dat eiland ligt.

Op de DR hebben de inwoners zelf niks te makken en werken voor een hongerloontje. Dus ze kunnen niet veel al zouden ze willen.

De DR wilde best haar vliegveld openzetten en verhoogde toen ook meteen de landingsrechten naar 100.000 dollar. Pijnlijk! Toegevoegd na 40 minuten: Ik heb me vergist in een nul: de landingsrechten zijn €10.500,00.

Bronnen:
Volkskrant 22 januari

Omdat niet iedereen zo gek is als ons,die maar miljoenen over de balk blijven gooien misschien?Of misschien hebben ze het geld daar ook niet voor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100