Wanneer en waarom zijn mensen monogaam geworden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De enige oorzaak van monogamie blijkt een verhoogde aanmaak van het hormoon ADH te zijn. De aanmaak van ADH is bij monogame diersoorten veel hoger dan bij soorten die polygaam of promiscue zijn. Dit mechanisme schijnt in de evolutie meerdere keren opnieuw te zijn uitgevonden want het is tussen niet-verwante soorten hetzelfde. De Klauwaapjes en de Californische Veldmuis bijvoorbeeld zijn allebei monogaam en bij beide soorten is een verhoogde aanmaak van ADH waargenomen, toch zijn deze soorten evolutionair niet verwant. Om te achterhalen of ADH de enige bepalende factor is verrichtte Larry Young een experiment waarbij, door genetische manipulatie, de aanmaak van ADH in de Graslandwoelmuis verhoogd werd. De Graswoelmuis is van nature promiscue, maar de gemanipuleerde muizen werden verliefd en bleven trouw aan hun partner. Monogamie wordt dus door slechts één gen veroorzaakt.[1] Toegevoegd na 1 minuut: Onduidelijk is, wanneer mensen monogaam zijn geworden. Misschien zijn vrouwen altijd al monogaam geweest, en zijn mannen monogaam geworden om van het gezeur af te zijn... Toegevoegd na 3 minuten: Volgens een ander artikel had het evolutionaire voordelen, toen de landbouw opkwam.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Monogamie
http://www.nu.nl/wetenschap/2161321/monoga...

Nooit. Waarom? Om dat het ontzettend saai is.

Ik vrees dat dat nog niet gebeurt is en ook wel nooit compleet zou gebeuren. Er zijn van die gouden, trouwe exemplaren die het bij kijken laten, maar ze zullen altijd blijven fantaseren (en niet alleen de mannen, ook de vrouwen).

Mensen zijn nooit monogaam geweest. Zwanen wel.....

Sommige mensen hebben besloten monogaam te zijn. Andere mensen zoals priesters hebben zelfs bezworen nooit aan seks te doen. De vraag is of dat mensen monogaam maakt. In de gedachten van velen bestaat de wens naar meerdere partners. En in veel culturen is het gewoon dat een man meer vrouwen heeft. Een vrouw die het met meer mannen doet wordt vaak als een slet versleten, terwijl men soms trots reageert op een man die meer vrouwen in zijn bed weet te krijgen. Het leven is soms oneerlijk. Als je meer wilt weten over seksualiteit met meerdere partners, dan zou ik zeker eens op de http://polyamorie.startpagina.nl/ Je ontdekt dan dat mensen inderdaad niet zo monogaam zijn.

Bronnen:
http://polyamorie.startpagina.nl/

Mensen zijn nooit monogaam geweest, vooral mannen niet, die hebben veel meer behoefte aan sex als vrouwen. Onder druk van vrouwen hebben mannen zich min of meer aangepast. Na het 50ste jaar hebben mannen trouwens niet veel zin meer in sex. Toegevoegd na 1 dag: Sorry, ik bedoel geen zin meer in vreemdgaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100