Waarom zijn Nederlanders de langste mensen ter wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld. Zij overtreffen inmiddels de Amerikanen, die lange tijd boven alle andere volken uitstaken. Ook de Noren, Denen en Duitsers zijn langer geworden dan de inwoners van de Verenigde Staten, schrijven wetenschappers van de universiteiten van Princeton en München in het vakblad Annals Of Human Biology. De deskundigen kunnen geen precieze oorzaak aangeven, meldde de Britse krant The Times donderdag. Zij vermoeden dat de voorkeur voor ongezond voedsel (junkfood) een oorzaak kan zijn dat de Amerikanen achterblijven. Deze trend kwam immers eerder op in de VS dan in Europa. Speculerend wijzen zij ook op de gezondheidszorg, die in West-Europa in tegenstelling tot Amerika voor armere bevolkingsgroepen makkelijker toegankelijk is. Ongelijkheid is van negatieve invloed op lengte, aldus de onderzoekers. Zij sluiten een genetische oorzaak uit, want genen veranderen zich niet zo snel. Jonge blanke Amerikaanse mannen zijn gemiddeld 4,7 centimeter korter dan hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Blanke Amerikaanse vrouwen moeten het met 5,7 centimeter minder doen dan hun Nederlandse seksegenotes. In het midden van de 19e eeuw was dat precies omgekeerd, waarbij de verschillen soms nog groter waren.

Bronnen:
klublangemensen.nl/?page=indemedia

Dat heeft te maken met onze genen, jeugdzorg, voeding en welvaart. Voor verdere info:

Bronnen:
http://www.wisegeek.com/which-country-has-...

Nederland heeft de beste koeien ter wereld. Dat komt door de melk. Als je goeie melk drinkt. Dan heb je stevige en en lange botten. Dat komt daar vandaan... Door de Nederlandse koeien.

dat de Nederlanders de langste mensen ter wereld zijn, komt doordat Nederland zo laag ligt natuurlijk... hoe moeten we anders met het hoofd boven water blijven?

Wij eten het beste, daarom worden we langste...

We maken ons op voor de grote overstroming.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100