Wat is her verschil tussen pantoffels en sloffen?

Ik ben toe aan een paar nieuwe pantoffels en heb daartoe meerdere webwinkels bezocht.
Wat me daarbij opviel, is,dat wat de ene winkel pantoffels noemt, bij de ander sloffen heten. Iemand enig idee, wat nu eigenlijk het verschil is, io is het gewoon een synoniem voor elkaar>

Toegevoegd na 17 uur:
Het onderste paar heb ik met als trefwoord pantoffel opgezocht, het bovenste als slof.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een pantoffel is een huisschoen. Deze heeft stevige zolen. Waarschijnlijk waren die oorspronkelijk van kurk, want het woord is afkomstig uit het Grieks: pantóphellos, wat ‘geheel van kurk’ betekende. Een slof is een soort slappe pantoffel. Je kunt er niet op lopen als op een schoen, maar maakt er meer een glijdende beweging op. Dus het hangt van de stevigheid van de zool af of het schoeisel pantoffel of slof kan worden genoemd.

Bronnen:
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/pantoffel
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/slof1

Volgens mij duiden beiden woorden op hetzelfde, het online woordenboek geeft aan dat slof een synoniem voor pantoffel is.

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/pantoffel

Het zijn voor het overgrote deel synoniemen van elkaar, maar er zijn wel kleine verschillen : Pantoffels hebben meestal alleen een zool en een bovenkant, en dus geen bedekte hiel, zodat je er snel in kunt stappen, en hebben een harde zool. Sloffen bedekken de hele voet en hebben een zachte zool. Er zijn echter nogal wat hybriden (zonder achterkant en zonder zool, en met achterkant en met zool), waardoor we ook beide woorden door elkaar gebruiken. Het schoeisel op je plaatje zien er beide uit als sloffen, maar toch zou ik ze beiden denk ik pantoffel noemen. De zool is voor mij persoonlijk blijkbaar doorslaggevend. Maar als je op Internet op zoek gaat naar eén van beiden, zullen de termen ongetwijfeld door elkaar gebruikt worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100