Hoe erg is het aftrekken van de hoofddoek van een moslima?

Deze vraag klinkt vreemd, ik weet het.

De vraag is niet bot bedoeld - ik zou het niet in mijn hoofd halen, een moslima zo te behandelen. Net zomin als ik de ijsmuts van een schaatser zou aftrekken, zoiets doe je gewoon niet.

Waarom dan toch deze vraag?

Ik weet dat moslima's een hoofddoek moeten, of willen, dragen. Ze voelen zich naakt, of zondig, als ze zonder hoofddoek op straat lopen.

Maar: hoe erg is dat nu, hoe belangrijk is die hoofddoek voor ze? Om daar achter te komen, stel ik deze vraag.

Is het voor hen net zo erg als voor mij wanneer mijn ijsmuts wordt afgetrokken? Of is het net zo erg als voor mij wanneer iemand mijn broek naar beneden trekt, zodat ik in mijn onderbroek op straat sta? Of is het net zo erg als voor mij wanneer iemand mijn broek en mijn onderbroek naar beneden trekt? Of is het net zo erg als wanneer iemand zijn hand in mijn onderbroek steekt?

Het gaat dus om hoe erg het gevoelsmatig zou zijn voor de moslima wanneer haar hoofddoek wordt afgetrokken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind je vraag helemaal niet zo vreemd, want een hoofddoek heeft een veel grotere betekenis voor de moslima dan de meesten zich kunnen voorstellen. Het gevoel wanneer iemand je hoofddoek af zou trekken, is vergelijkbaar met wanneer iemand jouw broek en onderbroek naar beneden trekt. Het geeft een gevoel van enorme schaamte, onbedekte naaktheid, kwetsbaarheid, onzekerheid. Het gevoel dat er ineens iets zichtbaar is, wat de meesten onder ons liever voor anderen verborgen willen houden. Ik kan natuurlijk niet voor alle moslima's spreken, maar het overgrote deel draagt een hoofddoek met als voornaamste reden zich te beschermen. En ineens valt die bescherming weg. Gevoelsmatig gaat het dus heel erg ver.

Heel, heel erg shockerend. Ik zat eens in een vliegtuig, waar een spelend jongetje dat deed. Haar man zette letterlijk het hele vliegtuig op zijn kop. Nou ja, bijna letterlijk dan....

Ik denk vergelijkbaar als voor jou in je blote kont moeten gaan staan!

Ik denk net zo erg als dat je een Nederlandse vrouw die een pruik draagt,en deze van haar hoofd zou trekken. Een diep gevoel van schaamte.

Dat is volgens mij afhankelijk van de individuele moslima. Je hebt er die zwaar religieus zijn, anderen moeten, andere doen een hoofddoek om om te provoceren. Ik ben benieuwd hoe lang je vraag blijft staan aangezien ze hier vragen die over moslims gaan verwijderen.

Wanneer je de lichamelijke integriteit van iemand schendt is dat heel erg. Ik denk dat je voor aanranding aangeklaagd zou kunnen worden. Heel erg, dus…

Idd het zou heel erg zijn. Want een land als Nederland is toch een land als goddienstvrijheid...

denk dat het aftrekken van een hoofddoek, gelijk staat als dat je aan haar "muts" zou komen.

tuurlijk is het erg. het is een regel van hun geloof die die vrouwen naleven. en die ze ook heel serieus nemen. afblijven ja het is erg!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100