Waarom _willen_ veel jongeren ladderzat worden?

Want (bijna) niemand drinkt 25 glazen/kopjes cola, water, koffie of een andere niet-alcoholische drank op een avond (een enkele uitzondering daargelaten).
Terwijl 't juist bij veel jeugd een sport is om zulke aantallen te halen bij 't zuipen van bier.

Waarom geeft 't aanzien om zoveel mogelijk te zuipen, waarna je je vervolgens volslagen idioot gedraagt?
Laat 't zien dat je lichaam goed tegen die aanslag kan, en dat je daardoor aantrekkelijker bent voor 't andere geslacht? Of...

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je het over jongeren hebt, dan is het vrij simpel, dit is gewoon stoer willen doen, en erbij willen horen. Dezelfde reden waarom jongeren beginnen met roken, die doen dat echt niet omdat roken nou zo lekker is. Als je bedoeld mensen in het algemeen.... Als ik van mijzelf uitga; ik drink naarmate het gezellig is, als ik thuis ben drink ik op een zaterdagavond een flesje of 5, ben ik op een feestje dan kunnen dat er zomaar 12 zijn, het hangt dus af van de gezelligheid.

Omdat jongeren vol in de pubertijd zitten een periode waarin ze bijna allemaal heel onzeker zijn over zichzelf. En met elk extra glaasje alcohol voelen ze zich zekerder worden. Daarnaast worden drinken als stoer gezien omdat dit pas mag vanaf 16, dus hoe cool ben je wel niet als je dit eerder al doet?

Gewoon om er bij te horen, als je niet drinkt dan hoor je er vaak niet bij. Stoer doen. Jezelf bewijzen tegenover anderen.

Dat willen ze helemaal niet, maar dat is het "nieuwe" stoer... Nee het promoveert je hoger op de pikorde van de peergroup... Roken kan al niet, grote mond kan al niet, wat blijft er dan nog over: Comazuipen en ladderzat... Waarom verspilt god gezondheid aan mensen die er zo slecht mee omgaan, zoals jongeren???

Onze heren (en dames) moraalridders van regering en kabinet hebben met hun leeftijdsgrens van 16 jaar het drinken veel aantrekkelijker gemaakt. Vroeger zaten jongeren met spanning te wachten dat ze 16 waren want dan mochten ze een brommer, nu is het wow als ik 16 word dan ga ik zuipen. Omdat het min of meer verboden wordt, wordt het des te aantrekkelijker voor pubers, die zo wie zo al zich willen afzetten tegen ge- en verboden.

In het begin is het spannend, je word er losser van, denkt dat je groter bent dan je eigenlijk bent, je emoties worden beinvloed maar veel jongeren vinden het dronken gevoel vooral lekker. Ze denken niet na over de gevolgen die het heeft en denken alleen aan de korte termijn als ze al verstandig denken. Zelf heb ik weleens dat hoe meer ik heb gedronken hoe meer ik wil. Gelukkig weet ik dit van mezelf en gebeuren er geen stomme dingen (meer). Alcohol smaakt vaak naar meer en omdat je steeds minder verstandig kan na denken, denk je alleen maar ik wil meer en de volgende dag zeg je ik ga nooit meer drinken. Ook komt het veel voor dat mensen (niet alleen jongeren) drinken vanwege sociale druk. Maar je bent pas echt stoer als het je niks intreseerd wat andere vinden. Als je dit laat blijken zal je zien dat je respect afdwingt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100