In welke stad wonen er veel Koreanen?

Ik ben zelf een Koreaan en we willen gaan verhuizen naar een andere stad waar toch wat Koreanen wonen, alleen we weten niet waar dat is, dus, weet iemand in welke stad er veel Koreanen wonen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In en rond Amstelveen (ook wel Korea-Town genoemd) zijn verschillende Koreaanse Restaurants, vermoedelijk zal je daar dan ook wel de meeste kans hebben dat daar nog koreanen wonen.

Volgens het CBS wonen de meeste 'overige niet-westerse allochtonen' (waaronder Koreanen) o.a. in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Rotterdam en Den Haag. In de bron vind je een mooi overzicht met meer kleine(re) steden.

Bronnen:
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossie...

Er wonen naar schatting 4000 Zuid-Koreanen in Nederland. De meesten van hen omdat ze in hun jeugd door Nederlandse ouders geadopteerd zijn. Daarom zitten ze niet in een bepaald gebied bij elkaar, maar zijn over het hele land verspreid. En eigenlijk zijn het Nederlanders geworden. Mijn schoonzusje ook, zij spreekt geen woord Koreaans meer. Ze maakt kimchi en houdt van veel knoflook en sambal, maar meer ook niet. En ik denk dat het bij de meesten zo zal zijn. Dus je zult denk ik in Nederland geen stad vinden waar je met een groep gezellig Koreaans kunt keuvelen bij een kommetje thee. Zoekend op waar een Koreaans restaurant te vinden is kom ik uit bij Amstelveen. Zie http://www.amstelveenweb.com/fotodisp&fotodisp=1454 Wie weet heeft het zin om daar te informeren of zij een plek weten waar veel Koreanen wonen: Damso, Dorpsstraat 88, 1182 JG Amstelveen

1 Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam Groningen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100