Is een streber per definitie een niet zo'n aardig persoon.?

Het valt mij op dat dit binnen gesprekken, zo iemand, vaak een negatief imago heeft.
Ik vind dat niet altijd kloppen.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het woord " streber" wordt vaak als negatieve aanduiding gebruikt voor iemand die men niet sympathiek vindt. Dus dan dus per definitie " niet zo aardig". Dat wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat er geen aardige ambitieuze mensen zouden zijn.

Ja strebers zijn per definitie onsympathiek. Ze likken naar boven en trappen naar beneden. En jou vinden ze per definitie niet interessant, tenzij je kunt dienen als een opstapje. Mijden indien mogelijk.

Is in mijn ogen niet waar. Een streber, een naar kwaliteit strevend iemand, is per definitie niet onaardig. Wat er gebeurt, is dat diegene die dit wel vinden, zeggen ofwel constateren, het gevoel hebben te weinig kwaliteit te leveren en dit ook van zichzelf weten. Zij voelen zich dan ook 'bekeken', schuldig zeg maar. Om hun gedrag te 'vergoelijken' is het simpeler de ander te 'veroordelen' dan zelf het boetekleed aan te trekken.

NEE, wat mij betref iemand die arrivist, baantjesjager, carrièrejager, eerzuchtige, go-getter, strever, -al te ambitieus mens, doorduwer, drijver, eerzuchtig persoon, iemand die persoonsbenamingen heeft iemand die intrigant is. Iemand die alles doet om een goede positie te veroveren. En eerzuchtig mens kan nooit aardig kunnen zijn. Maar voor zijn eigen ''per definitie"kan die wel eens aardig kunnen zijn...

Nee een streber is een streber en helemaal niet een niet aardig persoon... Een streber is een etiket opgeplakt door jou... Een streber is iemand die weet wat die wil, en jij weet het niet zo goed... Wist je dat strebers niet bestaan? Alleen jij maakt ze in je gedachten...

Dat ligt eraan. Als een streber voor zichzelf naar van alles en nog wat streeft hoeft daar niks mis mee te zijn. Het wordt pas "onaardig" als dat ten koste van andere personen gebeurt en dat is jammer genoef wel vaak het geval. Maar als een streber het puur bij zichzelf houdt, hebben andere mensen er geen "last" van en zal ie ook niet onaardig gevonden worden.

Streber is een gedrag. Wij mensen zijn goed in gedrag beoordelen. Daarin kijken we niet naar de persoon en emotie. Een streber is voor jou meestal niet een aardig persoon. Komt dit niet omdat die ene persoon gedrag vertoond die je eerder hebt gezien in je jeugd en waaraan je nare ervaringen hebt? Het is niet de persoon waar je moeite mee hebt, het is je eigen verleden waar je moeite mee hebt.

arrivist, baantjesjager, carrièrejager, eerzuchtige, strever. Dit staat voor streber. Eerzuchtig maakt de streber niet aardig .Dat is ook een negatieve trek. Maar de overige aspecten vind ik niet negatief. Dus zal het eerzuchtige in een streber irriteren.

Er is niets mis mee ambitieus te zijn, maar sommigen willen op wat voor manier dan ook hogerop komen en dit gaat zonder dat ze rekening met anderen houden en vaak ten koste van anderen Ze schromen er niet voor hun collega`s af te kraken tegenover hun meerdere om zelf in een goed blaadje te komen." Matennaaiers"en hielenlikkers worden ze op de werkvloer genoemd en zijn daarom niet geliefd. Streber valt ook in deze categorie benoemingen voor zo`n niets en niemand ontziende persoon. Het wil niet zeggen dat hij niet ontzettend aardig en attend kan zijn voor anderen die niet bedreigend zijn voor zijn /haar ambities.

Strebers kunnen,zolang je ze niets in de weg legt,best aardig zijn,maar anders loop je kans op een strebervormig gat in je lijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100