Als ik af en toe, op een onverwacht vrij moment, vrijwilligerswerk zou willen doen.. waar kan ik dan terecht zonder dat ik aan een contract vastzit?

Het gaat om vrijwilligerswerk waar ik echt iets kan betekenen voor mensen, waar echt nodig.
Ik zit niet graag vast aan een contract en urenafspraken, ik houd het graag flexibel en zeg graag op korte termijn pas toe.
Is er soms een site waar je kan zien waar iemand even hard nodig is?
Ik woon in provincie Utrecht.
De vrijwilligersbank hier biedt geen aansluiting op mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

In de meeste gevallen, kun je niet spontaan, zonder verplichtingen vrijwilligerswerk doen, ook die organisaties zitten vast aan een schema, waar aan voldaan moet worden, komt en gaat iedereen zomaar als hij/zij daar zin in heeft, dan werkt de organisatie niet. Wat je wel kunt doen, ga eens langs bij de bejaardentehuizen, daar kun je ingezet worden voor een wandelingetje, boodschappen of met een eenzaam persoon een spelletje doen, klinkt simpel, maar ook dat kan voor iemand een geweldige steun zijn, verder kun je langs gaan bij kerken en buurthuizen met deze vraag en ook de voedselbank kan vaak wel wat extra handen gebruiken. Je moet in deze situatie zelf het initiatief nemen, maar een pluim voor je plannen, geweldig je dit wil doen.

Eigenlijk mag je niet zomaar naar en website verwijzen, maar ik weet niet hoe ik het anders moet doen. Bijgaande website is van een organisatie waarbij je af en toe hulp kunt geven: gaat van hond uitlaten tot gezelschap tot bomen snoeien. Misschien is er in je buurt iets bij

Bronnen:
http://www.wehelpen.nl/

Vrijwilligerswerk is een woord waar veel "onder" valt. Waar je niet naar zoekt is datgene dat gangbaar is, op gezette tijden, wekelijks iets voor iemand doen. Wat je wel kan doen is bijvoorbeeld bij de buren een handje helpen, een oudere buurman/vrouw die hulp nodig heeft met de tuin, het gras maaien, de heg snoeien, of een keertje de hond uitlaten, of een keertje voor de buurvrouw op de kinderen letten. Ook kan je bij een verzorgingscentrum (bejaardenhuis) vragen of ze af en toe een helpende hand kunnen gebruiken. Waar het op neer komt, Vraagteken, is zelf even rond vragen, bij de buren of iets verder weg of er een beetje hulp nodig is. Vergeet niet tijdig/meteen te vermelden dat je geen wekelijkse/vaste kracht kan of wilt worden, dat is voor beide partijen prettiger. Succes!

Misschien kan jij jouw specifieke talenten of vaardigheden vrijwillig delen met mensen in jouw buurt? Via bijgevoegde link kan je lezen waar mensen naar op zoek zijn en je kan ook zelf laten weten wat jij aan te bieden hebt. Indien je op een dag geen interesse meer hebt in hetgeen je aangekaart hebt dan verwijder je gewoon jouw aanbod. Geen enkele verplichting... buiten de normale voorwaarden van algemeen respect uiteraard ;-) Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

Bronnen:
http://www.buurtleren.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100