Waarom zijn Amerikanen vaak zo trots op hun veteranen?

Ik begrijp dat het zijn of geweest zijn van een soldaat in oorlogsgebied respect verdient, maar bij de VS valt het me op dat er meer aandacht aan wordt besteed dan in andere landen. Ze hebben bijvoorbeeld een speciale 'Veterans Day' , waar iedereen die in de strijdkrachten heeft gediend eer wordt betoond. Waarom zijn Amerikanen zo trots?

Weet jij het antwoord?

/2500

Amerikanen zijn over het algemeen erg patriottisch en dragen dat graag uit. Trots op het eigen land en haar verdiensten. Daarnaast is de zorg vanuit de Amerikaanse overheid voor haar voormalige militairen erg beperkt. Velen zitten door lichamelijke of geestelijke klachten aan de grond. Er wordt dus veel meer (financiële) steun verlangd van het volk: het is gedeeltelijk ook bedoelt om geld bijeen te krijgen als welfare (bijstand) voor deze oud-militairen.

Dat zit 'm al in de opvoeding. Op school wordt dat ook ingegeven, het zingen van het volkslied [zie link] aan het begin van de dag [staand] is daar een voorbeeld van. [uit de bron] De Amerikaanse vaderlandsliefde Vaderlandsliefde (nationalisme) is net zoals een religie in de VS. Vele Amerikanen hebben dit en tonen hun liefde voor het land via hun verering en loyaliteit van de vlag (Oude Glorie!). De vlag is het nationaal symbool en kan men zien bij alle kantoren van de staat. Ook postkantoren en vele bedrijven gebruiken deze om aan te tonen dat ze meer vaderlands zijn dan de concurrentie. Hoe groter de vlag, hoe een grotere vaderlander je bent. Dat is waarom het Witte Huis en de autodealers de grootste vlaggen hebben! Men heeft een hoog aanzien tegenover de Amerikaanse vlag en het schade toedienen aan de vlag is een misdaad die vervolgt kan worden. ........... Ook wordt het nationaal lied (Star-Spangled Banner) gezongen door het publiek. Bij grotere evenementen, zoals voetbal, wordt het volkslied gezongen door een beroemde persoon. De Amerikanen vertonen hun aandacht, bewegen hun hoeden en leggen hun rechter hand op hun borst terwijl de tranen stromen. Elke dag leggen Amerikaanse kinderen de eed af: “I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands – one nation, under God, indivisible, with liberty and justice for all” (Amen). Amerikanen vinden hun vlag heel belangrijk en tijdens de vorige presidentiële verkiezingen besliste het Huis van Afgevaardigden om de vlag elke morgen te begroeten (Amerikaanse politici zullen er alles voor doen om opnieuw verkozen te worden!). Ondanks hun nationalisme, zijn Amerikanen niet racistisch. Dat zou immers hypocriet zijn daar de bevolking grotendeels uit buitenlanders bestaat. http://www.justlanded.com/nederlands/Verenigde-Staten/Just-Landed-Gids/Cultuur/De-Amerikaanse-stijl >>>Wanneer je weet dat de Amerikaan een verzamelwoord is voor miljoenen mensen die van over de hele wereld komen om een nieuw leven te beginnen in "het land van melk en honing", het land waar alles mogelijk is, heel klein beginnen en opklimmen tot miljonair, wat zeg ik, tot miljardair... Dat en de vrijheid die hier in het oude Europa gezien werd als zaligmakend... Na de Tweede WO zijn er heel veel mensen geëmigreerd naar de overkant van de oceaan [en niet alleen naar de U.S.A., ook Canada, Nieuw-Zeeland en Australië waren geliefde emigratielanden]. Toegevoegd na 5 minuten: Zie verder in de reacties!

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ve...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100