waarom willen kinderen nooit gewoon naar bed gaan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat ze het idee hebben dat ze van alles missen. Ik kan het me nog steeds herinneren van toen ik klein was: dan moest ik naar bed (en mijn broer nog niet) en dan hoorde ik meteen daarna mijn moeder koffie en thee zetten, en vervolgens vanuit de woonkamer de gezellige geluiden van het 'keuveluurtje', en dan wist ik óók nog dat iedereen die nog op was een koekje kreeg. Dat gezellige 'keuveluurtje' was natuurlijk niet zo heel erg bijzonder, maar ik kon dat niet weten: ik mocht er nooit bij zijn, dus voelde ik me buitengesloten.

Om dezelfde reden waarom iemand niet dood wil... Ze rekken het leven tot het laatst toe...

Ze willen zo lang mogelijk blijven bij diegenen waar ze van houden. Dat is een natuurlijke gang van zaken. Het alleen zijn is niet prettig.

Je vraagstelling: "waarom willen kinderen nooit gewoon naar bed" generaliseerd te veel vind ik. Ik ken namelijk ook kinderen die zonder moeite of mopperen naar bed gaan iedere avond. Maar als antwoord op je vraag: Kinderen willen nou eenmaal liever opblijven en zo lang mogelijk wakker blijven. Het is niet leuk om naar bed te moeten als alle grote mensen nog gezellig beneden zitten.

Dat komt vooral door dat ze naar bed MOETEN. Kinderen zijn natuurlijk nieuwsgierig en ze nemen weinig van je aan. Een leuke manier is als ze bv de volgende dag naar school moeten om ze zo lang Te laten opblijven zoals ze zelf willen. ze komen die ochtend echt moeilijk hun bed uit. Die schooldag wordt natuurlijk niet veel soeps. Maar ze zijn dan zo moe dat ze voortaan gewoonvroeg naar bed gaan Ieder geval succes mee haha!

Kinderen zijn heel vaak gewoon niet moe. Toen ik nog klein was was ik ook heel vaak helemaal niet moe. Je gaat toch ook niet naar bed als je niet moe bent. Als ik op mijn kleine broers en zusje moet passen mogen ze altijd nog heel lang blijven spelen, tot dat ze echt moe zijn en we vertellen dat gewoon niet aan hun moeder of me vader

Wij hebben daar gelukkig nooit veel moeite mee om ze naar bed te krijgen. Het moet ook geen drama zijn wanneer ze naar bed gaan, het moet gezellig en rustig gebeuren. Ook komen ze er bij ons niet meer uit wanneer ze er in liggen. Maar beide ouders houden ook erg van slapen en in bed liggen dus misschien is het wel erfelijk ;-)

Omdat wij in Nederland in de regel een soort vaste kinderbedtijd aanhouden, omdat we vinden of denken dat kinderen dan moe zijn en naar bed moeten, of omdat we als ouders 's avonds 'recht' hebben op een paar uurtjes zonder kinderen .(Een excuus overigens dat ik ook wel eens gebruik als ik de dames helemaal zat ben). De pest is dat heel veel kinderen na pakweg hun zevende helmáál niet meer tien tot twaald uur slaap nodig hebben, zich een uur of twee doodvervelen in hun bed of 's morgens veel te vroeg wakker zijn. Ik zou ook niet willen dat iemand me elke avond om negen uur naar bed stuurde, eerlijk gezegd. Mijn kinderen gaan om respectievelijk 9 (9 jaar) en 11 (14 jaar) naar bed, en zijn 's morgens om 7 uur fris en fruitig en wakker. Wel lezen ze even in bed omdat ze nog niet moe genoeg zijn om te gaan slapen, maar als het in het weekend eens laat gaat worden, begint mijn jongste om een uur of half elf te vragen of ze alsjeblieft naar bed mag. Zolang ze 's morgens wakker en uitgerust zijn, is er geen enkele reden ze veel vroeger naar bed te sturen - tenzij dus bovengenoemd, als pa en ma effe geen zin meer hebben in de kinderen om zich heen. Overigens is het naar bed gaan een STUK makkelijker als je besluit dat er na het tijdstip dat jij kinderbedtijd acht geen leuke dingen meer voor kinderen te beleven zijn. Dus geen kinderprogramma's op teevee, geen spelletjes meer en niet meer mogen knutselen of computeren. Dan trekt dat bed vanzelf wel, want het enige dat dan nog mag eigenlijk is je vervelen of lezen, en lezen gaat het lekkerst in bed.

dit doet mij denken aan wat mijn eigen ouders vroeger deden tijdens de ( zeilboot) vakanties, zij zetten alle horloges een uur vooruit en dan mocht ik zo lang op blijven als ik wilde ....... meestal ging ik dan eerder dan normaal naar bed ......grin maar ben het met een bovenstaande reactie eens niet alle kids maken er een probleem van het is als met de meeste zaken : "de toon"maakt de muziek ....oftewel het ligt er aan hoe je het brengt....

Als je ziet dat het bijna tijd is om te gaan slapen, voorbeeld een kwartiertje op voorhand... Dan zeg je dat ze binnen 5 minuten in bed moeten, normaal gezien gaan ze dan NEEEEEEEE zeggen, dus laat je ze dan nog 10 minuten spelen, daarna zeg je dat het echt wel tijd is. En dat ze al langer mochten spelen dan normaal, maar ze zitten op het gewenste uur in bed.

Het is te gezellig. Ze zijn bang dat jullie dan een feestje geven en zij alles missen.

Ik denk dat veel kinderen bang zijn dat ze iets missen als ze weg zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100