Ik ben uit huis gezet, wat nu ? (18+)

Ik ben vanmorgen uit huis gezet door me ouders, door omstandigheden wat kan ik doen ? waar kan ik heen ?
ik heb geen geld.. geen vervoer en ik kan niet bij vrienden of kennissen terecht !

#woonplaats : Emmeloord

Weet jij het antwoord?

/2500

Het antwoord "met je ouders praten"heeft waarschijnlijk geen zin anders had je nu niet op straat gestaan. Het beste dat je nu kan doen is naar de gemeente gaan. Die kunnen je het beste helpen. Elke inwoner moet een inschrijfadres hebben ivm betalen van belasting e.d. De gemeente heeft ook zoiets als een zorgplicht voor haar burgers, alleen weet ik niet in welke context. ZSM naar de gemeente en kijk wat hun voor je kan betekenen.

Zo dat is vervelend! Je kunt je melden bij de daklozenopvang bij jou in de gemeente Daar is ook maatschappelijk werk en die helpen je verder Eventueel kun je kijken of die kunnen bemiddelen met jou en je ouders Dit zullen ze niet zomaar hebben gedaan namelijk! Wens je veel sterkte!

in elke gemeente is meestal een crisisopvang. Maar het staat vaak niet onder de naam crisisopvang in het telefoonboek. Als je maatschappelijk werk belt, wordt je wel geholpen. Crisisopvang is voor de eerste opvang bed, brood en dak. Maar er zijn ook wachtlijsten, dus dan kan je soms alleen overdag opgevangen worden. En van nachtopvang naar nachtopvang gestuurd kan worden. Voor de financiën moet je naar de Sociale Dienst. Om een uitkering te krijgen heb je(o.a.) een vast adres nodig. De crisisopvang kan je daar meestal ook mee helpen. Als je een uitkering krijgt word je onmiddellijk in een re-integratieproject geplaatst, om zo snel mogelijk te gaan werken.

als je gemeente dicht is (gebeurt veel op vrijdag) kan je naar het politieburo toe. Zij kunnen je verder adviseren.

Emmeloord - Noodopvang De noodopvang is bedoeld voor mensen die tijdelijk onderdak en begeleiding nodig hebben. Bezoekadres IJsselmeerlaan 214 8304GN Emmeloord Dit is een noodopvang in Emmeloord, daar kan je tijdelijk verblijven, een maximum van 3 maanden, maar behalve alleen daar een slaap plek hebben, helpen ze je ook door middel van een maatschappelijk werker. Hij of zij helpt met je problemen, eventueel met de problemen tussen jou en je ouders oplossen en anders met de zoektocht naar nieuwe woonruimte! In Nederland word gelukkig nooit iemand zomaar aan zijn lot overgelaten. Maar persoonlijk zou ik toch echt je familie of ouders proberen, maar ik snap als dat misschien niet lukt of nog te vroeg is! Succes! Toegevoegd na 41 seconden: Misschien eerst even bellen, dan kunnen ze je vast al helpen en informatie geven: 085 401 00 60

Bronnen:
http://www.kwintes.nl/opvang/crisisopvang/...

Omstandigheden. Puber/adolescentenruzie: excuses aanbieden, beterschap beloven en het niet meer doen. Is er meer aan de hand, dan zoek je een crisisdienst op. Kan van de ggz als je omstandigheden daarmee te maken hebben. Verslavingszorg als dat de omstandigheden zijn. Leger des Heils in andere gevallen. Is dat er niet, ga dan naar een grotere stad in de buurt. Je kan ook rete-dronken worden zodat je een nacht in de cel moet. Buiten slapen doen ook mensen in vervelende omstandigheden omdat ze dan niks hoeven. In verslavingsklinieken zie je in de zomermaanden leegstroom. Hoe maak je nu gebruik van internet? Mobieltje? Verkopen en een hotel in en aka de wiedeweerga je zelfzorg op orde maken. Neem een baantje.

Hey, wat erg voor je zeg! Je kunt ook naar maatschappelijk werk gaan. Steunpunt AC emmeloord kan je misschien ook helpen, de link die ik hier onder zet gaat daar over. of als je het wilt begeleid wonen (maar dat is hoogst waarschijnlijk niet snel regergeld): Beschermend En Begeleid Wonen EmmeloordSociaal En Maatschappelijk Werk Emmeloord Ysselmeerln 212, 8304 GN Emmeloord Tel: (0527) 610338 Ga je toevallig naar school? Dan kun je een leraar vragen je te helpen, zij hebben wel ervaring met dit soort dingen. Heb je werk? uitkering? zorg? Heel veel sterkte!! Toegevoegd na 2 minuten: Het kan zijn dat geen van de genoemde instanties je kan helpen, maar ze weten dan in ieder geval wel een instantie die je wel kan helpen. Sterkte! prive mag altijd;) Toegevoegd na 6 minuten: Stichting MEE zou je misschien ook kunnen helpen.. en waar je vannacht kunt slapen... het slaaphuis zoals eerder genoemd door iemand anders, of (als je toch een beetje geld hebt) een low budget hotel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100