Is het een goede zaak dat mensen die 112 bellen, getraceerd (zullen gaan) worden?

Ik dacht dat dit de normaalste zaak van de wereld was. Ik zie echter net op het journaal dat dit ingevoerd gaat worden. Het gebeurde dus nog niet. Volgens hetzelfde journaalstuk zouden 3/4 van alle telefoontjes naar 112 niet om een noodgeval gaan. Treiterij of anderszins.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor alarmdiensten geldt dat het netwerk ook geheime nummers doorgeeft (ik heb bij KPN gewerkt tussen 1997 en 2000), al vanaf het begin. De versleuteling (masking) van het nummer geldt voor iedereen BEHALVE alarmdiensten (in bijzonder politie). Zelfs als een medewerker van KPN het nummer niet mag zien, komt het wel door bij de politie. Dus als er op het journaal is gezegd dat ze dit nu gaan doorvoeren, wordt daar zeer waarschijnlijk bedoeld dat ze dit nu mogelijk in het proces gaan opnemen en is het voornamelijk bedoeld om mensen af te schrikken.

Als er zoveel misbruik word gemaakt wel.. Maar ik dacht dat deze al werden opgespoord... Maar anderzijds.. Ze weten straks zonder dat je het wilt toch weer wie er belt. De zoveelste controle...

Ik heb het ook gezien op het journaal,en dacht ook dat je getraceerd kon worden. Hadden ze jaren eerder al moeten doen. Het kan ook wel...als je iedere dag een paar keer belt weten ze je te vinden... Jammer dat er misbruik van wordt gemaakt maar helemaal tegen houden gaat ook niet.Er lopen nu eenmaal mensen met een zieke geest rond..

Ja vind ik een goede zaak! Het onnodig gebruik maken van dit nummer is ontzettend nutteloos en heel irritant! Daar mogen best consequenties aan vastzitten hoor. Immers als je 112 echt nodig hebt. Dan kan je langer wachten omdat er van die verveeloren tussen zitten.

Ik verbaasde me er ook over, lijkt me heel logisch om deze telefoontjes te traceren, niet alleen vanwege misbruik maar ook omdat dan duidelijk is waar iemand zich bevind.

Absoluut... Dit is zowel een goede zaak om slachtoffers te kunnen traceren die om welke reden dan ook geen reactie, of antwoord kunnen geven... Eveneens is dit goed om die vele plaag en/of treiter bellers direct af te straffen... 112 is er namelijk om te bellen wanneer je een hulpdienst nodig hebt in een spoedeisende situatie...

Dat gebeurt al jaren. Een paar jaar geleden meldde ik een nogal gewelddadige matpartij in mijn straat. Ik liet verder geen gegevens achter. Een week later belde de politie mij voor verdere informatie. O ja, ik heb een geheim nummer en nummeridentificatie staat uit. Dus....

Zeker weten, als je met een echte reden 112 belt zul je toch niets te verbergen hebben?

Goede zaak, dat misbruiken van de tijd van politie, brandweer en ziekenhuis is echt te gek voor woorden. Mensen die hun nummer zichtbaar houden kunnen daar nu tenminste voor gestraft worden en problemen / misdaden die er ECHT toe doen kunnen nu sneller behandelt worden! Goed plan!

Ja, ik vind het een goede zaak. Schandalig gewoon dat er mensen zijn die er lol aan beleven om voor de "gein" tijd te gaan zitten verspillen. Bleergh!

Dat wordt al, alles wordt bijgehouden op 112... Alles wordt opgenomen en getraceerd en alles... Ik geloof het journaal niet... Toegevoegd na 6 minuten: In belgië gaan ze nu ook steden bewaken, in Nederland hebben ze dat al lang geleden in het geheim ingevoerd... en niet steden maar ook elke afslag wordt bewaakt... Ze kunnen je helemaal volgen van vertrek tot aankomst... dus ik geloof het journaal niet...

Bronnen:
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenlan...

112 bel je normaal niet om over koetjes en kalfjes te praten.In dat geval, ja.Maar wees gerust, ze kunnen je overal traceren en afluisteren.

Ja dat is goede zaak, maar iemand die via een telefoon cel belt. die kan niet getraceerd worden. Dat is weer minder...

Het is een goede zaak dat je getraceerd wordt na het bellen van 112. Mensen bellen wel 112, maar door paniek of zo, vergeten ze de juiste locatie en/of informatie door te geven. Het misbruik maken van een noodnummer mag wat mij betreft flink aqangepakt worden!!!

Ik vind dat het wel goed is, voor als je niet weet waar je bent etc. Maar het is wel stom dat ze gelijk gaan dreigen met gevangenisstraffen, soms dan belt je mobiel zonder dat je het door hebt 112.

Ik vind van wel. Zijn het 'neppe' telefoontjes, dan is het simpelweg ontzettend terecht en ook je eigen schuld (als je niet getraceerd wilt worden, moet je het ook gewoon niet doen). Alle andere telefoontjes zijn dus in geval van nood, en dan lijkt het mij juist handig als je getraceerd kan worden (stel dat je een auto ongeluk hebt zien gebeuren maar geen flauw idee hebt op welke weg je zit?).

Zeer goede zaak. Mocht je onwel raken of om welke reden dan ook buiten bewustzijn raken weten ze meteen waar je je op dat moment bevind. Wat betreft misbruik, heel hard aanpakken dat is de enige manier. Niet dat laffe gedoe als met zoveel dingen in dit land

Een gestoord mens vindt altijd wel zijn lolletje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100