Waarom is de mens vaak bang voor veranderingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de mens een gewoontedier is. Als er iets verandert, moet je meeveranderen en je gewoontes aanpassen. En dat vinden (de meeste) mensen niet fijn, Totdat die nieuwe gewoontes ook weer gewoon zijn, en dan willen ze dié niet meer veranderen.

Dat is terug te leiden tot angst naar het onbekende... Niets meer en niets minder dan dat... En uiteindelijk tot angst voor de dood...

Vaak niet bang voor veranderingen, maar voor het onbekende.

omdat sommige mensen niet weten hoe het loopt als er iets veranderd,onzekerheid neemt toe ,Voor een verandering weet je precies hoe het is.En heb je structuur en zekerheid.

Onzekerheid!

Je weet wat je hebt en niet wat je krijgt. Er komt dus onzekerheid bij kijken en onzekerheid maakt bang.

Vaak denken mensen dat ze bang zijn voor de verandering zelf. Dat ze een vervelend gevoel krijgen omdat ze iets nieuws gaan doen. Vaak is dat niet het geval. We vinden het over het algemeen geen probleem om ons te begeven in het 'onbekende'. Mensen zijn van nature ontdekkende wezens, en dit is dus ook meestal niet de aard van onze onrust.

Bronnen:
http://www.sochicken.nl/jezelf/bang_voor_v...

Veranderingen maken mensen soms onzeker. Zekerheid geeft je houvast in het leven. En als iets van die zekerheid afwijkt, kan dit tot onstabiliteit leiden. Leer omgaan met veranderingen en zie het als een uitdaging

Bij een verandering heeft de mens even geen grip op de situatie,totdat de situatie herkenbaar en aanpasbaar is. en de mens past zich snel aan bij iedere nieuwe verandering.

Het is moeilijk om aan te passen aan veranderende omstandigheden. Het vereist flexibiliteit en inzicht. Waar niet iedereen over beschikt.

Omdat je van tevoren nooit zeker kunt weten of het een verandering ten goede of ten kwade is (voor jou als persoon). En dan blijf je liever aan de veilige kant staan, voor de verandering, waar je in ieder geval weet wat je hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100