Als je niet mag autorijden als je gedronken hebt, waarom hebben bars en cafe's dan parkeerplaatsen?

je gaat meestal naar de bar of cafe om wat te drinken

Weet jij het antwoord?

/2500

dat komt omdat bars toch publiek willen trekken. Ook is het zo dat je een maximum promillage van 0.05% mag hebben als ervaren bestuurder, dit komt ongeveer overeen met 2 biertjes. Hier mag men dus wel wat voor drinken. Ook bestaat de BOB, dit is iemand uit de vriendengroep die geen alcohol drinkt, en zijn vrienden met de auto weer mee terugneemt.

Omdat niet iedereen in een bar alcohol drinkt en ook niet iedereen die met de auto komt perse achter het stuur zit. De meeste auto's hebben nog 3-5 zitplaatsen

Omdat er ook mensen zijn die geen alcohol drinken of dat met grote mate doen.

Omdat je ook keuze hebt uit drinken waar geen alcohol in zit. Ook dan is het gezellig om met vrienden in een café te zitten kletsen!

Ten eerste;je hóeft je niet te drinken, je kan ook een leuke avond hebben met een glas cola. Ten tweede; die parkeerplaatsen zijn voor BOB (bewust onbeschonken bestuurder) die moet zijn auto ook ergens kwijt kunnen.

Horeca etablissementen kunnen beschikken over een eigen terrein annex parkeerplaats, of grenzend aan de openbare weg mogelijkheden tot parkeren. Beheerders van zo,n bedrijfspand kunnen daar ook een dienstwoning hebben, of er zijn ook meerdere woningen boven of naast zo,n horeca gelegenheid. Ergo, de aanwezige openbare parkeerplaatsen kunnen ook benut worden door leveranciers, vertegenwoordigers, hulpdiensten taxi,s bewoners.(of vergunninghouders) Het nuttigen van alcoholische versnaperingen en toch deelnemen aan het verkeer, blijft de verantwoording van de bestuurder. De parkeerplaatsen moet u niet linken aan alcoholgebruik. Men parkeert omdat daar toevallig ruimte is en dat het al dan niet tegen een vergoeding mag. En de gebruikers van de openbare parkeerplaats hoeven geen horeca bezoekers te zijn op dat moment.

Omdat je wel mag parkeren voordat je gaat drinken, en er zijn ook nog mensen die niet drinken en dus wel mogen rijden. Ook bestaat er een BOB, als je met je vrienden gaat drinken, laat je de BOB dat niet doen en hij mag je dan naar huis rijden.

Omdat we niet goed wijs zijn. Het is inderdaad een rare combinatie, maar alcohol heeft nog steeds de status ongevaarlijk en gezellig te zijn: geen uitgaansleven, geen schoolfeest, zonder alcohol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100