Mag een zigeuner jongen een relatie aangaan met een niet zigeuner ( gadje ) meisje..?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de Roma speelt het gezin een grote rol. De oudere generatie geniet respect en heeft autoriteit. De gemeenschap is gebaseerd op een verplichte solidariteit. Er zijn veel tradities en rituelen rondom geboorte, huwelijk en overlijden. Meisjes worden veelal op jonge leeftijd uitgehuwelijkt, waar soms een bruidsschat tegenover staat. Seks voor het huwelijk is streng verboden. Trouwen buiten de eigen gemeenschap wordt ontmoedigd, maar tegenwoordig gaan zeker in Nederland steeds meer Roma een relatie met een 'gadje' (niet-Roma) aan. Omdat de Roma aan hun eigen cultuur en traditie vasthouden, verloopt hun integratie in Nederland moeizaam. Over het algemeen is er een groot groepsgevoel en isoleert men zich als groep van de samenleving. Het wordt dus ontmoedigd, maar is niet verboden. Het gadje meisje zal het wel heel moeilijk krijgen om te worden geaccepteerd door de familie van haar vriend.

Bronnen:
http://www.adoptieuitbulgarije.nl/Roma-s.aspx

Zal erg van de familie afhangen, ik ken verschillende Roma jongens en meisjes die getrouwd zijn met ' burgers', dit zonder problemen in de familie. Wel problemen andersom, meestal van de ouders van het burger meisje, die zien hun dochter liever niet trouwen met een zigeuner, met name vanwege de positie van de vrouw in deze gemeenschap.

Het zal er heel veel van af hangen tot welk groep van de Roma die zigeunerjongen hoort. De Sinti bijvoorbeeld zijn de bekendste groep in Europa. Zij voelen zich vaak moderner en beter dan de andere groeperingen. Vaak zijn ze al heel veel aangepast aan de omgeving waar ze wonen. Vroeger trokken ze rond met circussen en kermissen. Tegenwoordig wonen veel Sinti in een gewoon huis. Op jouw vraag is dus geen algemeen antwoord te geven. Trouwen buiten de eigen gemeenschap wordt vaak nog steeds ontmoedigd, maar tegenwoordig gaan zeker in Nederland steeds meer Roma een relatie met een 'gadje' (niet-Roma) aan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Roma_(volk)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100