Hebben Duitsland en Japan in de 2e Wereldoorlog van elkaar afgekeken?

Want hoewel deze landen leken in oorlog veel op elkaar zoals concentratiekampen, de medogenloosheid van de martelingen en de ideologie. Ja ze waren 'partners' maar hebben ze ook gekeken hoe het eraan toeging bij elkaar? Kan bijna geen toeval zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Japan had geen concentratie kampen, maar gevangenkampen waar gevangen soldaten zaten, dat waren krijgsgevangenen, concentratie kampen die duitsers hadden hadden de bedoeling om minderheden op te sluiten en/of te vermoorden. Toegevoegd na 3 minuten: Ze hoeften niets af te kijken want dat werd altijd in oorlogen gedaan, martelingen, moord enz hoort bij oorlog, de een is net wat fanatieker dan de ander

Concentratiekampen, cq interneringskampen waren een britse uitvinding uit de Boerenoorlog in Zuid Afrika. Zie de foto in de bron. De britten probeerden de boeren te verslaan door een tactiek van de verschroeide aarde toe te passen en de burgerbevolking te interneren. Alle mensen die ik ken van 'indische' achtergrond hebben in een concentratiekamp gezeten, of hun voorouders, zeker niet alleen de militairen. Bij de Japanners paste het interneren in een politiek van dekolonisatie van Zuid Oost Azie. Veel verschil tussen Nederlandse en Japanse bezetting zullen de Indonesiers niet ondervonden hebben denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100