Een jongetje wordt naarmate dat hij opgroeit een jongen,maar wat wordt dan een meisje?

Toegevoegd na 1 minuut:
En dan bedoel ik niet van die"geinige"opmerkinge als ongesteld of zo!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In onze taal komen woorden voor zonder vergrootwoord. Meisje is er een voorbeeld van.

Bronnen:
http://wapedia.mobi/nl/Verkleinwoord#4.

Een meid

Een jongedame/meid/vrouw

Een klein meisje wordt een groot meisje, dan een jonge vrouw tot ze een oude vrouw is. Een jongetje (= een kleine jongen) wordt een grote jongen, dan een jonge man tot hij een oude man is. Zo simpel is het

Ik zou zeggen, een vrouwelik persoon van zeg maar 12 is nog steeds een meisje. Het jongetje is dan een jonge geworden. Meisje is gewoon het volle woord, maar we zeggen niet meisjetje voor een jong kind.

als aanspreekvorm wordt dan wel "meis" gebruikt.

Eerst een tienermeisje en daarna een jonge vrouw. Er is geen term die in de buurt komt van 'jongen' bij jongens.. De termen 'meis' of 'meid' hebben een andere implicatie dan de term 'jongen' bij jongens.

Ik zou zelf ook zeggen 'meid' bij een groot meisje. In bijvoorbeeld het Duits kan dat niet: 'Mädchen' is meisje maar 'Mäd' of iets dergelijks kan niet. Toegevoegd na 6 minuten: Anderen zeiden dat meid officieel een andere betekenis heeft; hulp in de huishouding, maar dit zegt de Dikke van Dale: "meid de; v -en; -je of meisje 1 dienstbode 2 (waarderend) meisje, (jonge) vrouw: het is een aardige ~"

Bronnen:
http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woo...

Het vrouwelijke geslacht heeft de gave om van meisje direct vrouw te worden. Mannen doen er langer over om van jongetje te evolueren naar man. Ze zeggen ook wel eens dat mannen eigenlijk altijd kinderen blijven (met treintjes spelen etc etc. er zijn genoeg voorbeelden te bedenken). Ofwel een vrouw heeft zo’n tussenfase niet nodig en de man wel :-). N.B. Ik ben overigens zelf een man en probeer hier slechts een aanvulling op de bovenstaande antwoorden te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100