Mag je een verzegelde brandweerslang gebruiken voor bv je auto te wassen?

Op de zaak hebben wij een gecontroleerde en verzegelde brandhaspel. Mogen wij deze gebruiken voor bv de auto te wassen of kunnen wij dan bij brand problemen krijgen met b.v. de verzekering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is toegestaan. Het brengt echter wel financiële gevolgen met zich mee, aangezien de slang opnieuw gekeurd moet worden en moet worden verzegeld. Soms wordt dit zelfs aangeraden, om zo legionellabacteriën te voorkomen. Toegevoegd na 3 uur: "Brandslanghaspels worden regelmatig na hercontrole gespoeld om besmetting met de legionellabacterie te voorkomen." Toegevoegd na 3 uur: Ik bedoelde het meer dat indien je hem normaal niet gebruikt, hij dus indien je hem wél hebt gebruik voor de lol dit financiële gevolgen met zich meebrengt. Indien hij niet wordt gebruikt hoeft hij niet jaarlijks in zijn geheel te worden gecontroleerd.

Bronnen:
wikipedia

de brandslang is verzegeld.om in tijden van nood,brand dus beschikbaar te zijn.nee dus.

Meestal is het zo dat het brandhaspel op gezette tijden door een deskundige wordt gecontroleerd. Zodra het zegel is verbroken weet je niet wat er met het haspel is gebeurd, en heeft de keuring zijn gelding verloren. De brandverzekering kan er een probleem van maken dat je geen goedgekeurd haspel aanwezig hebt/had.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100