De invoer van welke gebruiken zouden een positieve invloed kunnen hebben op onze samenleving?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heel eenvoudig, iedereen die we tegen komen vriendelijk groeten. In dorpen doen ze dat nog wel, waar ik woon (in de stad) wordt het niet meer gedaan. Dat vind ik jammer, dat zorgt ervoor dat je net wat makkelijker een praatje met ieamand begint en het geeft een positief gevoel. Oké in de winkelstraat kan het achterwege blijven, maar gewoon in de buurt, dat zou toch weer ingevoerd moeten worden.

Deuren openhouden voor andere mensen. Jongere mensen opstaan voor ouderen. Mobieltjes verplicht uit in trein, bussen. Sorry durven zeggen als je tegen iemand per ongeluk opbotst. en geen grote mond krijgen. Verdraagzaamheid Respect

Biologisch voedsel, wanneer dit op scholen en gevangenissen wordt toegepast als proef is gebleken dat de kinderen en gevangen minder agressief zijn.

Geen voortdurend waarde-oordeel hebben over de mensen om je heen. Beleefdheid naar je medemens, gewone normale beleefdheid en respect. En dat kan in velerlei vormen, van de deur openhouden tot elkaar gedag zeggen. Zorg voor elkaar zonder dat het betuttelend wordt.

Ongeloof, dat zou de mensheid werkelijk goed doen... Als mensen werkelijkheid van geloof konden onderscheiden... Als dat zo was, dan was meteen alle reclame van de buis, was meteen alle geloof ten einde, was meteen alle politiek weg, want die is ook op geloof gebaseerd... Het zou stil worden op straat en de buurman weer welkom... Is dat niet een positieve invloed... Dus ongeloof de deur uit... (En geloof en ongeloof is hetzelfde, dezelfde medaille, alleen soms ligt de ene kant boven en dan weer de andere kant)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100