Stel er is een zeer ernstig ongeluk met de kerncentrale in Borselen, wat doe je?

Bij een matige zuidwestenwind raakt een groot deel van nederland besmet met radioactiviteit, je kan nog weg, je kan ook blijven, wat doe je?

Toegevoegd na 6 minuten:
Bedenk wel dat binnen een kwartier alle verkeer vast staat .!!!!!!

Toegevoegd na 2 dagen:
Uit veel antwoorden blijkt nu wel dat veel mensen totaal niet weten wat te doen, vluchten is geen enkele optie, omdat al die vluchters vast komen te zitten in het verkeer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als alles binnen een kwartier muurvast staat,dan wordt dat misschien moord en doodslag,dan kun je helemaal geen kant meer op,alleen te voet door de weilanden,en dan kom je ook niet ver,Nee dan zou ik blijven, thuis heb je eten en drinken voor een bepaalde tijd,en kun je alles nog proberen af te dichten,geen blijvende oplossing maar je probeert toch wat ,om te overleven,dat is de menselijke natuur.

Weg, kinderen in de auto en weg. Kunnen altijd nog weer terug, weg misschien niet meer.

Voordat je het door hebt is het al te laat. Maar evengoed is de enige logische stap: WEG Maar dat is op meer plaatsen in NL zo hoeft niet perse Kernenergie te zijn

Er is geen redden aan, je moet het gewoon over je heen laten komen, letterlijk en figuurlijk... Je kunt niet weg, want je moet toch weer terug komen... Dus dat lijkt een optie, maar dat is het niet... Toegevoegd na 5 minuten: Zeer ernstig ongeluk, dan is nederland net zo als in de Oekraïne nu, honderduizenden jaren ontoegankelijk voor menselijk leven, dus dan is het finito... Maar wees niet bang, Borssele heeft niet zo veel te stralen en te gevaren hoor... Het is een kleintje...

ik stap op de fiets, en rijd in de richting waarin ik het snelst onder de wolk uit ben.. Tenzij dat ding te snel gaat, (geen idee hoe snel die lucht gaat), dan lijkt het me slimmer om ramen en deuren dicht te doen en gezellig samen met mijn liefje in bed te gaan liggen.

denk dat je beter kunt blijven... waait over met matige snelheid toch

ik zou toch proberen weg te komen,ook als het druk zou wezen en alles vast zit,zou ik toch mijn leven proberen te redden. en zou het echt niet weten wat er zou gebeuren als je zou blijven maar lijk me wel gevaarlijk en schadelijk Toegevoegd na 5 minuten: maar als je in huis zou gaan zitten en alles proberen pot dicht te maken heeft het dan nog zin ?

Vluchten

Moest je niet onder je trap gaan zitten met een vochtige theedoek voor je gezicht? Tenminste, dat herinner ik me van die voorlichtingsfilmpjes ;)

Ramen en deuren sluiten en radio aan. Warschijnlijk snel naar het winkelcentrum gasmaskers en water kopen en binnen blijven zitten.

Ha, die Eddijst; Bij de windrichting in je voorbeeld blijven we waar ik woon precies buiten schot, dus blijf ik lekker zitten. Als er toch nucleaire vervuiling dreigt kaap ik de ferry naar Enegeland.

ik zit hier met 5 katten en geen vervoer, dus ik zou weinig keus hebben.

Geïnspireerd door XiniX: Net zoals andere grote rampen die kunnen gebeuren, en waar je hals over kop weg moet... Hier zijn genoeg films over gemaakt. Ik ga op mijn gevoel af. Dus ik kan het niet van te voren zeggen. Er zijn 2 opties: Vluchten, op elk mogelijke sociale wijze. Of me opmaken voor mijn volgend leven en in diepe meditatie gaan. Het leven bedanken voor wat het geweest is. Bedanken dat ik het heb mogen beleven.

Ik zou dat kwartier gebruiken om alles waar water in kan te vullen met water, ramen dicht, luchtroosters dicht, radio aan! Eten heb ik voor een paar dagen in huis. Ik blijf dus gewoon thuis!

Vluchten kan niet meer Ik zou niet weten waar naar toe.

Bronnen:
Oa.Frans Halsema.

Ramen dicht, deuren dicht en vooral niet vergeten, de afzuiger in je huis uit te zetten. Ook de schoorsteen sluiten. Die zuigt onderdruk in je huis, waardoor het mogelijk radioactief stof door de kieren naarbinnen komt. Zo gevaarlijk is het overigens niet. Ze hebben de ramp van Tsjernobyl ook niet significant in de kankercijfers kunnen terugvinden. Algezien uiteraard bij het personeel in de centrale, die kregen geen kanker, maar gingen gewoon dood.

Mijn gasmasker opzetten. Ben je niet voorbereid ofzo...

Zeker weten wat ik dan zou doen is natuurlijk onmogelijk. Het is een panieksituatie. Het is ook sterk afhankelijk van waar ik me bevind, en waar m'n man en m'n dochter zijn. Die zou ik dus eerst bellen (als er nog gebeld kan worden). Zo snel mogelijk (ergens) naar binnen. Eerst weet je alleen dat er wat is, niet wat er is. Binnen de kortste keren ligt het telefoonverkeer en internet plat. Kortom paniek, snel naar huis. Ook al is het niet slim ik zou het erg moeilijk vinden niet naar huis te gaan (behalve als we met het gezin bij elkaar zijn). Tegen de tijd dat je weet wat het nieuws er is, is vluchten waarschijnlijk al te laat. Zoveel mogelijk beschermen dan maar. En flink qi-gongen om er zo goed mogelijk af te komen. We zullen zoveel mogelijk binnen blijven, met alles dicht. Ook de kieren naar de kruipruimte dichten. Veel water om te schoon te spoelen, van binnen en van buiten. Ik heb lood, wellicht zou ik daarvan een beschermende ruimte maken. Ik weet het niet.

Gewoon alles goed dicht en op slot doen.

Ik woon in Scheveningen vlakbij de haven. Ik zou dus met mijn huisgenoot op zijn brommer knallen naar de haven. Iemand zoeken met een speedboot en zeggen wat er aan de hand is en dat we naar Engeland moeten varen. Eenmaal daar zit ik lekker in de Engelse pub het nieuws te volgen en ga ik maar eens bellen welke mensen het nog meer hebben gered van mijn dierbaren.

Dat is een zeer goede vraag.Eigenlijk zouden er voor zulke gevallen scenario's moeten ingeoefend worden.Mensen met de trein vervoeren bijvoorbeeld, of met vliegtuigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100