Is er een officiële variant op junior en senior voor vrouwennamen?

Omdat ik de antwoorden hier (http://www.goeievraag.nl/vraag/vrouwen-jr-sr-naam.290823) niet bevredigend vond en vrij summier, bij deze mijn vraag.

Is er een officiële variant op junior en senior voor vrouwennamen?

Zoals je John senior en zijn zoon John junior hebt, is er ook de vrouwelijke variant, zoals Esther senior en haar dochter Esther junior?

Voor de duidelijkheid, ik ben bekent met junior en senior in de arbeidsmarkt, het gaat mij hier alleen maar om persoonijke namen van vaders, zonen, moeders en dochters!

Weet jij het antwoord?

/2500

Op de door jou gelinkte vraag: Het antwoord van Pieter2011, met een link naar de site van "onze taal" is gewoon het goede antwoord. Citaat: We kennen junior en senior ook als toevoeging achter een eigennaam. Met junior duiden we de jongste, met senior de oudste van twee naamgenoten aan. Het maakt daarbij niet uit of het om een man of een vrouw gaat. Junior en senior staan in dit geval achter de naam: Bert Bakker junior en Ria Jansen senior. Wat wil je nu nog meer weten dan>>>> junior 1) De jongere 2) Jeugdig 3) Jeugdlid van een sportvereniging 4) Jong 5) Jongeheer 6) Jongere 7) Jongmens 8) Jongste 9) Persoonsbenaming

De toevoegingen senior en junior komen uit het Latijn. Ze betekenen 'ouder' en 'jonger'. Die woorden kunnen op zowel mannen als vrouwen van toepassing zijn. Er zijn geen officiële varianten. Wanneer de term als bijvoeglijk naamwoord toegevoegd wordt aan een eigennaam, dan is dat om de drager ervan te onderscheiden van een gelijknamig familielid: de oudere of de jongere.

Bronnen:
http://gtb.inl.nl/iWDB/search?actie=articl...
http://www.wnt.inl.nl/iWDB/search?actie=ar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100