waarom is er geweld tegen ambulance personeel ?

door te laat ter plaatse te zijn , de manier van communiceren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens wat ik heb gezien en gehoord heb zijn er zelfs gevallen waarbij een ambulance wordt opgeroepen terwijl het vals alarm is. Dan komt de meute tevoorschijn en neemt ze te grazen. Soms heeft het personeel ook last van mensen die in weg lopen en zo niet op tijd kunnen komen. Het heeft iets met jeugd, drugs en alcohol (en waarschijnlijk op hol geslagen hormonen) te maken. Er is nu vooral media-aandacht zodat omstanders de daders gaan filmen zodat ze makkelijker op het individu worden gepakt. Nu durven ze nog, omdat ze denken dat de pakkans niet zo groot is. Ze vluchten makkelijker weg in de massa. Ze hopen zo op een meer gerichte aanpak van het probleem. Toegevoegd na 7 minuten: Er wordt waarschijnlijk te weinig gericht gestraft. Recent werd die leraar ook gearresteerd door de politie, maar ik denk ook dat een actie zou kunnen zijn om eindelijk iets aan het probleem te kunnen doen. Het heeft dus ook heel veel en vooral te maken met gebrek aan respect voor gezagdragers. (Heb ook al begrepen dat internet wordt gebruikt om hele groepen bij elkaar te krijgen om geweld te gaan gebruiken dat gericht is tegen een bepaalde groep. maar ook daar beginne diezelfde gezagdragers om hulp te vragen aan het publiek zoals het melden van verdachte uitlatingen.) Toegevoegd na 13 minuten: Waarschijnlijk staan er ook veel jongeren tussen die totaal niet weten wat er aan de hand is, maar op die manier iets horen en denken dat de oproep klopt. Of door nieuwsgierigheid gelokt. Toegevoegd na 29 minuten: Korte samenvatting: Teveel discussie over oorzaken en te weinig aandacht voor een probleemgerichte aanpak. Daarnaast met te weinig personeel teveel moeten doen zonder over de bijbehorende en voldoende middelen te beschikken.

Onbegrijpelijk. Ik snapte het ook niet toen ik het hoorde. Een mogelijkheid is dat ook ambulance personeel soms weinig kan doen. Dan kan de frustratie van bv ouders van het slachtoffers de overhand krijgen. En in sommige situaties komen ze aan op een plek waar iemand slachtoffer is van geweld. In geval van ruzie kan het zo zijn dat de geweldpleger zich ook tot het ambulance personeel richt.

Het bewijs van een steeds grotere hufterigheid in onze samenleving. Misschien is het stoerdoenerij, ik begrijp zulk gedrag niet. Het ambulancepersoneel zorgt er immers voor dat er minder mensen overlijden door hun adequaat optreden.

Ik denk dat het pure onmacht is van de daders, als je vader op de grond ligt dood te gaan wil je dat ze wat doen en heel snel, puur instinct gaat werken en je hersenen gaan op tilt, je denkt doe wat sta niet te kijken en als je als toeschouwer het gevoel krijgt dat ze niet snel genoeg wat doen word je agressief je dierbare ligt daar dood te gaan en je schiet niet op... Waarom is dat? Omdat ze teveel tv kijken met een biertje in der hand, kijk naar die ehbo series zoals House, ze vliegen en rennen en de patienten redden het altijd op het nippertje en dan komt daar die nederlandse ambulance personeel en die rennen niet? Die hebben geen koffertje gelijk in de handen en overleggen eerst... Neeeeee red hem.... Maar het zijn vooral sukkels die dat doen en ik heb er geen goed woord voor over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100