Wat is de definitie van het begrip arabier?

Ik snap niet zo goed of het nou iedere moslim is, of een bewoner uit een bepaald gebied?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet elke moslim is een Arabier. Er zijn juist meer christelijke Arabieren dan bijvoorbeeld christelijke Turken, dan zou je kunnen zeggen dat Turks zijn automatisch islamitisch zijn betekend. Dit klopt dus niet, want de Islam en Christendom zijn beide een religie en volkeren zoals Arabieren, Turken, Germanen, Russen etc. etc. zijn een etniciteit. De Arabieren zijn een volk dat afstamt van Ismaël, de zoon van Abraham. De Joden daarentegen zijn de afstammelingen van Isaak, ook de zoon van Abraham. De Joden (als etniciteit) en Arabieren zijn beide Semitische volkeren, die voornamelijk in het Midden-Oosten leven. De Arabieren hebben een eigen taal, namelijk het Arabisch, een oude en ingewikkelde taal. De Arabieren zijn oorspronkelijk nomaden uit verschillende stammen die trokken door de woestijnen van het midden-oosten. Tegenwoordig word een Noord-Afrikaan (bv. een Marokkaan of Egyptenaar) die Arabisch spreekt ook Arabier genoemd, terwijl de Noord-Afrikaan MEESTAL geen etnische Arabier is, maar 'ver-Arabiseert' is door de Arabische heerschappij in dat gebied.

Over de definitie van het woord Arabier bestaat veel discussie. Iemand kan zich identificeren als Arabier op grond van zijn etnische afkomst, zijn moedertaal of het land waar hij in woont. Tegenwoordig is de meest gangbare definitie van het woord Arabieren: iemand die woont in een Arabisch land en als moedertaal Arabisch heeft. Deze definitie dekt zo'n 280 miljoen mensen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Arabieren

Iemand die woont in een Arabisch land en als moedertaal Arabisch heeft.

Of iemand die woont in een land die tot de arabisce wereld behoort. Dus vanaf Marokko tot saudi arabie denk ik. Een nederlander kan ook moslim zijn, maar niet elke arabier is moslim. Er zijn er vele die christen zijn of protestant. In syrie bijvoorbeel zijn er veel christenen maar ze zijn wel arabier. ; ))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100