Is het nieuwe typetje Dushi racistisch?

Maakt het nieuwe typetje van Wendy van Dijk eigenlijk Antillianen niet belachelijk? En si het zelfs niet een beetje racistisch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een ongelofelijk fout, racistisch en dom typetje. Grappen over kokosnoten maakt ze zelfs! Een vrouw die werkelijk niets op heeft met de antillen of antilliaanse cultuur die zich puur voor effect als negerin verkleed en een beetje de domme stereotype clown gaat uithangen? Asjeblieft. Ushi was ook al hartstikke fout. What's next ? een rubberen haakneus en verstelde kleren en de gierige Jodin gaan uithangen? Ik zou zeggen, ga naar Atlanta in de VS en geef daar deze performance. Ze zou het niet overleven.

Nee, dat vind ik niet. Ik kan geen reden bedenken waarom het racistisch zou zijn.

Nee, dat vind ik niet. We vroegen ons toch ook niet af of Japanners zich beledigd konden voelen door Ushi? Waarom nu wel?

Nee hoor, racistisch zeker niet! Ten minste, misschien zijn er op GV Antilliaanse mensen die hum mening op deze vraag kunnen geven, die kunnen dat het beste beoordelen!

Nee hoor, ze zet gewoon een typetje neer. Ze generaliseert de Antilliaan niet meer dan dat bv Jurgen Raymann dat doet (Edsel Marchena). En net als Rayman gebruikt ze de typisch Antilliaanse humor om haar typetje te laten knallen. Dat is eerder een compliment dan racistisch. Ik heb er gisteren samen met een Antilliaan naar zitten kijken, en we hebben beiden in een deuk gelegen.

Je mag hier van alles een typetje maken, zo is het altijd geweest. Je mag een Belg nadoen of een Duitser, een Fransman of een Rus. Maar, daar heb je het weer... Kom niet aan kleurlingen of moslims, want foei... Dan ben je gelijk een racist.

Ha, die Milders; Het neerzetten van zo'n typetje is natuurlijk niet racistisch als er geen kwade bedoelingen achter zitten.

Racistisch, nee helemaal niet. Ze laat juist zien hoe hartelijk deze mensen zijn. En heb nog geen slechte dingen kunnen ontdekken. En Ushi wordt ook geaccepteerd. Misschien komt Tuksi ook nog eens.

Om de vraag met een vraag te beantwoorden: is het niet al onzinnig om tijd te besteden om je af te vragen of iets racistisch is? Als het blijkbaar al niet meteen duidelijk is of iets al dan niet racistisch is, waarom dan niet er van uit gaan dat iets NIET racistisch is, in plaats van altijd maar op eieren te lopen en op te passen dat iemand misschien wel iets "fouts" doet?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100